Skvělá knížka!

recenze

Nestyďte se! – Jak se osvobodit od paralyzujících pocitů studu (2021) 4 z 5 / _books._.by._.m
Nestyďte se! – Jak se osvobodit od paralyzujících pocitů studu

Tahle knížka je za mě skvělá pro někoho, kdo bude třeba psát maturitní práci a nevi ještě o čem (to jsem třeba i jaa). Myslím, že téma studu je určitě dobrou volbou a v téhle knížce je i hodně z čeho můžete čerpat. Aspoň to si myslím, dám vědět za necelé dva roky
Ale teď pořádně ke knížce samotné. Od začátku knížky autor doporučuje založit si tzv. Pocitový deník, aby jste si mohli zaznamenávat různá cvičení a hlavně pocity jaké jste zažívali jak při čtení, tak právě při těchto cvičeních. Já to doporučuji také. Pokud máte čas, je fajn se věnovat i těm cvičením, protože to nejsou cvičení na to, jak se zbavit studu (ta jsou tam samozřejmě také), ale hodně se tato cvičení věnují pochopení studu a hledání příčiny vašeho studu. Zkráceně, také k pochopení sama sebe.
Za mně je tahle knížka velmi zajímavá. Řekla bych, že to co nazýváme stud, nemusí být vždy studem.
Pomohla mi vůbec knížka? Řekla bych, že i ano. Pochopila jsem co to ten stud vlastně je a zamyslela se nad tím, za co se vlastně já stydím a zjistila, že to jsou někdy fakt kraviny. Pocitový deník jsem si poctivě vedla a i na něm je vidět, že ta změna tam je. Uvažuji lehce jinak než na začátku.

Komentáře (0)

Přidat komentář