Seth a Černostínka jsou zpět!

recenze

Maják nešťastných příhod (2020) / Podlavicí
Maják nešťastných příhod

Hurááá a je to tady. Pokračování prvního dílu knihy Hotel Poslední naděje je venku. Protože se mi první díl moc líbil a zaujal mě svým tajemným příběhem s detektivní zápletkou, neváhám ani minutu s přečtením dílu druhého s názvem Maják nešťastných příhod.

Hlavním hrdinou je i teď mladý Seth, který se trénuje v magii. Seznámil se s ní v hotelu Poslední naděje. Na jeho dobrodružství jej doprovází kočka Černostínka, která opět srší vážností i důvtipem. Spolu se dostanou na maják s názvem Hadihněv. Tento maják zakoupila Miny Mintencress spolu s bratrem Alfiem. Jsou to sirotci, rodiče jim zemřeli při autonehodě. Chtěli z něj udělat hotel, to se jim však nepodařilo, protože slečna Mina byla zavražděna. Seth se spolu s postavami, které známe z prvního dílu, dává do řešení tajemného případu.

Tato kniha je popsána třemi slovy: KOUZLA – VRAŽDA – ZÁHADA. Musím říct, že i když jsou to pouze tři slova, jsou naprosto výstižná. Kouzla se objevují od samého začátku až do samotného konce. Na to, že nejsem moc fanoušek fantazy literatury, mi tady to kouzlení vůbec nevadí, ba naopak. Fandila jsem Sethovi, aby se mu povedlo vytoužené kouzlo a získal tak další motivaci pro svůj trénink.

„Vypadá to jako snadné zaříkadlo,“ zabručel si pod vousy Seth.
Oba se letmo podívali na dveře do hotelové haly – kolem okrajů byly zohýbané, popraskané a ohořelé a sloužily jako neúprosná připomínka toho, jak jakékoli snadné zaříkadlo, o něž se Seth kdy pokusil, neskončilo jen malým neúspěchem, ale totální katastrofou.
Černostínka o krok ustoupila a skoro to vypadalo, jako by si chtěla nasadit ochranné brýle a helmu: „Nepoteče tentokrát krev, že ne?“

V knize se objevují postavy z prvního dílu, například Angelika Spodivná. Důležitou postavou je také inspektor Pewter, který přišel záhadnou vraždu vyřešit. Pan Peter byl trošku tajuplná postava, dlouho mi trvalo, než jsem si na něj udělala svůj názor. Jednou byl tady a potom tam. Ale vždy dokázal být ve správný čas na správném místě.

První díl mi místy připomínal vyprávění o Harrym Potterovi a v tomto pokračování tomu nebylo jinak. Kniha byla napínavá od začátku až do konce a obsahuje několik zvratů, které mě samotnou překvapily. Čtení proto nebyla žádná nuda a pokaždé, když jsem se ke knize vracela, jsem se těšila, co se tentokrát stane. Knihu doporučuji všem, kteří četli první díl. Jelikož se k němu autorka často vracela, nemuseli byste být pokaždé v obraze. Je to příjemné a odpočinkové čtení.

Děkujeme společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (0)

Přidat komentář