ŠEST VRAN-ŠEST ZMAŘENÝCH ILUZÍ ŽIVOTA

recenze

Šest vran (2017) 5 z 5 / Kris13262
Šest vran

V Ketterdamu platí tři pravidla: Za chyby se platí
Dohoda je dohoda
Za peníze se dá koupit všechno.

Nejděsivější, nejbezcitnější a nejiteligentnější zloděj i taktik Kaz Brekker si shání pomocníky. Z nejděsivějších hlubin Ketterdamské temnoty se mu nakonec povede sestavit menší šestičlenný gang, který se dostává k velmi lákavé nabídce a tudíž je uspokojena Brekkerova touha po práci i penězích a zahajuje se cesta na téměř jistou smrt.

Kniha je napsaná tak, že již od začátku je znát stále se zvětšující temná atmosféra samotného města při, které často opravdu běhá mráz po zádech a také jsou vidět krutosti, které se osobám v příběhu staly i touha po pomstě, která jako jediná žene Brekkera a jeho lidi do předu.

Musíte pozorně číst a snažit se uvědomit si situaci a myslím, že tady v té knížce se dá, více než v jakékoli jiné knize, opravdu vžít do situací, které utváří příběh.

Stejně jako všechny knihy i tato má svou horší stránku, pro mě osobně je to hlavně uvědomění počtu stránek a návaznost příběhu, tudíž když zkrátka nepochopíte kapitolu tak se může docela pravděpodobně stát, že nepochopíte ani další část knihy.

Knihu jsem četla asi patnáctkrát než jsem si zcela uvědomila co přesně se kdy a kde odehrávalo a proč byl konec jaký byl. Všchno má svůj důvod i čas.

Věřím, že se bude těžko hledat stejně propracovaná kniha jako tahle a i přes fakt, že šest vran má pokračování (Prohnilé město), musím říci, že sem byla a asi na vždy zůstanu touto knihou fascinována.

Moc se těším na další knihy od této autorky a vím, že budou také hodně propracované, ale na tuto knihu, zdá se nikdy nezapomenu.

Komentáře (0)

Přidat komentář