Sedm manželů Evelyn Hugo

recenze

Sedm manželů Evelyn Hugo (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Sedm manželů Evelyn Hugo

SPOILER
U T. J. Reid jsme zvyklí, že nám vypráví příběhy slavných osobností, kapel a celebrit, u kterých máme pocit, že je reálně známe, že žijí kolem nás a my je sledujeme, obdivujeme, nenávidíme a milujeme. A taková je i Evelyn Hugo. Literární postava, kterou budete buď milovat, nebo nenávidět. U mě to bylo spíš to druhé.

Evelyn je stárnoucí hollywoodská filmová ikona, která se proslavila nejen svými filmy, ale především skandály, které se s ní pojí. S ledovým klidem a občasnými (opravdu jen občasnými) náznaky nějakých větších emocí, nám Evelyn vypráví svou cestu za vysněným cílem. Na pomoc si přibere mladou reportérku časopisu Monique, která na první pohled neznamená nic. Je nezkušená a vůbec není ve svém oboru výrazná. Ale první dojem může někdy dost klamat, nemám pravdu?

Evelyn jako dítě vyrůstala v nuzných podmínkách a často pociťovala hlad. Zatvrzelá životní zkušeností se odhodlá k různým zkratkám, aby se z takového prostředí zvládla vyhrabat. Co na tom, že bez cti a počestnosti. Evelyn jde přes mrtvoly. Nemá problém se k vysněné roli dostat přes postel, občas je nucena zradit i své blízké. Je to žena, která má neustále nasazenou nějakou masku. A je jí to celkem fuk. Nebo si to aspoň takhle nalhává. Postupně totiž přežije všechny své blízké, rodinu i přátele a na světě zůstane úplně sama.

Evelyn byla sedmkrát vdaná. A byla to povětšinou ona, kdo se do manželství vrhal jen kvůli tomu, že jí z toho něco káplo. Kdo byl její životní láskou? I to se nakonec se slzami v očích dozvíme.

Můžeme milovat knihu, jejíž hlavní postavu nenávidíme? Bezesporu ano…T. J. Reid mě opět okouzlila svým neskutečným stylem psaní, díky kterému mě dokázala přenést do reálného života reálných hollywoodských hvězd. Atmosféra v knize je velice emotivní, ale nečekejte žádnou radost či pohlazení po duši. Je to prostě vyprávění ženy, která nasekala spoustu chyb. A ty už nezvládne napravit, ani kdyby to sama chtěla – což je otázkou!

Komentáře (1)

Přidat komentář

medlovice
07.02.2023

Velice lákavé. Krásná obálka a žhavé téma. Je to něco jako Jackie Collins ? Kdysi jsem její knihy hltala..A určitě můžu milovat knihu , jejíž postavu nenávidím, láska a nenávist jde ruku v ruce.