Sama sebou aneb Jak to dopadlo s Clarkovou?

recenze

Sama sebou (2018) 2 z 5 / ZapisnikTerky
Sama sebou

Plánujete si život dopředu? Kde byste chtěli být za 10 let?

Jsem moc ráda, že jsem si mohla knihu do ruky vzít hned po předchozím dílu. Nemůžu říct, že by byla kniha přímo napínavá, ale člověka prostě zajímá, co se s Lou stalo dál.

Luisa Clarková je v New Yourku. To zní dobře, že? Já jsem ale upřímně s tímhle jejím rozhodnutím vůbec nesouhlasila. Radši bych zůstala se Samem a poblíž své rodiny.
V tomto díle se seznamujeme s rodinou Gopnikových, u kterých Lou pracuje jako asistentka Agnes. O té vůbec nevím, co si myslet. Svět asi opravdu není černobílý, protože chvilku mi jí bylo líto a vzápětí jsem jí měla chuť poslat někam. Moc se mi ale líbila hospodyně, tu jsem si opravdu užila. Z vedlejších postav bych chtěla ještě reagovat na Nathana, který Lou tuhle práci dohodil, hrozný kámoš… a pak si jí skoro vůbec nevšímal a neměl na ní čas.
A pak tu máme samotného Sama. Toho hodného a úžasného sama z předchozího dílu… některé (!) jeho skutky… no, nebudu vám nic prozrazovat :D.
Celkově byla kniha čtivá, ale nějak mě to moc nebavilo. S rozhodnutími hlavní hrdinky jsem se moc neztotožňovala a tak jsem často jen kroutila hlavou. Vtipu tady taky ubylo a občas jsem se přistihla, že jsem při čtení klimbala…
Konec knihy se mi moc líbil. I ten šrumec v posledních pár stránkách, ale hlavně to, jak to s Lou dopadlo.

Obálka a grafika: Jak jsem psala v předchozí recenzi, stínové obálky se mi moc líbí.

Verdikt: Musela jsem oproti předchozímu dílu ubrat hvězdičku, protože mě často kniha moc nebavila a už jsem měla dost. Těšila jsem se, až knihu dočtenou odložím a přejdu dál.

Komentáře (0)

Přidat komentář