Safírový záliv

recenze

Svítání nad Safírovým zálivem (2022) 4 z 5 / Ivuska.09
Svítání nad Safírovým zálivem

Dnes by měly zpozornět všechny romantické duše a také milovnice románů pro ženy. I u nás už díky nakladatelství MOBA vyšel první díl série Safírový záliv britské autorky Holly Martin: Svítání nad Safírovým zálivem.

Autorka vás zavede na Ostrov drahokamů, kde žije hlavní hrdinka Aria Philipsová. Aria pomáhá otci s vedením rodinného hotelu. A po jeho smrti vedení převezme. Jenže hotelu se příliš nedaří a hrozí, že Aria přijde nejen o práci, ale i o svůj milovaný domov. A v té chvíli se na ostrově zjeví muž, který se živý záchranou přesně takových upadajících hotelů, jako vede Aria. Dokázal by jí pomoci, aby se svého podnikání nemusela vzdát? Jak už to tak bývá, nebude to tak úplně jednoduché. Aria tohoto muže totiž velmi dobře zná. Jejich cesty se v minulosti již zkřížily...

Uznávám, že námět vyprávění není příliš originální. Jako u většiny podobných románů i tady předem tušíte, jak se bude děj vyvíjet. To však nic nemění na tom, že mě čtení moc bavilo. Samozřejmě zde jako v každém správném románu nechybí zápletka v podobě lásky, ale ani určitá dávka napětí, protože hlavní hrdinové k sobě nejsou zcela upřímní a jeden z nich před druhým něco skrývá. Příběh se dobře četl, někteří z hlavních hrdinů vám přirostou k srdci a moc se mi líbilo prostředí, do kterého je děj příběhu zasazen. Člověk má hned chuť se také vydat na návštěvu nějakého podobně krásného ostrova a celý ho prozkoumat. Proto mohu určitě knihu doporučit i jako oddechovku třeba na letní dovolenou.

Ještě musím pochválit obálku, která vyloženě lahodí oku. Opravdu se povedla – je to přesně jedna z těch, které vás nalákají k přečtení knihy. A to i ve chvíli, kdy ještě netušíte, o čem příběh vlastně je. Romantika z ní (stejně jako ze samotného názvu) vyloženě sálá a k příběhu, který se v knize skrývá, se prostě dokonale hodí.

Pokud patříte k dospělým ženám, které si alespoň čas od času rády přečtou romantickou pohádku s dobrým koncem, určitě se pusťte do čtení. A já jsem zvědavá, jaké události přinese druhý díl. Snad se brzy dočkáme dalšího pokračování.

Komentáře (0)

Přidat komentář