Romantika z ostrova Skye

recenze

Dopisy z ostrova Skye (2014) 4 z 5 / knihovnička007
Dopisy z ostrova Skye

Dopisy z ostrova Skye
Elspet je spisovatelka a žije jednoduchý život na ostrově Skye u Skotska. Její manžel je rybář, často vyjíždí na moře a ona je zvyklá žít sama a procházet se po krásné krajině sama se svými myšlenkami a psát básně.
V březnu 1912 jí přijde první dopis od fanouška-Američana Davida. Elspet odepíše a tím odpálí něco, co nejde zastavit. David je donucen otcem studovat medicínu, ale má jiné sny, stejně jako Elspet. Postupně se jejich dopisy stávají osobnějšími a i když se nikdy neviděli, sdělují si své naděje i obavy. Elspet má sice manžela Iaina, ale teprve při psaní s Davidem otevírá své srdce a duši. Iain je nejlepší kamarád jejího bratra, celé dětství strávili spolu a když ji požádal o ruku, dalo se říci ne?
Ale Elspet trávila moc času sama a nyní se těší na každý dopis od neznámého Američana, kterého nikdy neviděla.
Píšou si několik let, pak přijde léto 1914 a politika v Evropě se mění. Iain se vrací z moře, uváže člun a při balení věcí sdělí Elspet, že rukuje do války. Jeho manželka o něm velmi dlouho nic neví, nechodí od něj žádné dopisy, ale od Davida ano... po nějaké době se i David v Americe rozhodne, že se chce do války zapojit a odjíždí do Francie. Chce přece zažít to fantastické dobrodružství!
Pokus jste alespoň trošku romantické duše, určitě doporučuji tuto knihu přečíst. A pokud máte rádi krásnou divokou přírodu, určitě si přijdete na své. ???? Kniha o nadějích a lásce. O tom, že není důležité, jak jste od dané osoby daleko, ale jak jste schopni ji naslouchat, vnímat její sny a přání. Moc se mi líbilo, že celá kniha je psaná formou dopisů (jen to nějak rychle uteklo). Ty postupně Margaret odkrývají, co se stalo za první války a jak to může ovlivnit ji samotnou v roce 1940.
Více už neprozradím ???? vše zjistíte při čtení této příjemné romanťárny. Myslím, že zvlášť v této době povzbudí k tomu, abychom si více vážili toho, co máme.

Komentáře (0)

Přidat komentář