Romantická linka s vůní léta.

recenze

Dokonalé léto (2022) 4 z 5 / Podlavicí
Dokonalé léto

Když jsem poprvé viděla tuhle knihu, zamilovala jsem se do obálky. Jenže potom jsem pohlédla na autora a trochu jsem zpozorněla, protože Westovky od světoznámé autorky Kasie West nemám úplně v lásce. A pak jsem začala číst…

Slovní spojení dokonalé léto je pro Avery Youngovou, hlavní postavu této knihy, nepředstavitelné. Po tom, co se rozejde se svým přítelem Trentem a její nejlepší kamarádka Shay ji zradí, se bude pokoušet najít sebe samotnou. A to v opuštěném kempu Medvědí louka, do kterého si přijede užít prázdniny se svými rodiči a mladší sestrou Lauren. V kempu se potká s místní kapelou, se kterou se seznámí. A potká tam i Brookse. Kluka, který je kytaristou a frontmanem kapely. S ním se rychle seznámí a uzavře dohodu, že jí bude pomáhat léto přežít. Ale protože Brooks v kempu pracuje, znamená to, že je něco jako zakázané zboží. Tím pádem by se s Avery neměl ani potkávat. Jenže Avery svým citům neporoučí, a proto se bude snažit najít způsob, jak se s Brooksem vídat. A umožní jí to něco, co odjakživa využívá jako únik. Hudba. Když se totiž zraní důležitý článek skupiny, zpěvák, Avery překoná svůj strach a vystoupí s Brooksem na soutěži. Ale když s Brooksem postoupí na festival, nic není tak, jak by si přála.

„Ani dokonale sestavený playlist nestačí na to, aby zapomněla.“

V této knize jsem měla trochu problém ztotožnit se s postavami. Hlavní hrdinka mi sice sympatická byla, to se ale bohužel nedá říct například o Brooksovi nebo sestře hlavní hrdinky, Lauren. Naopak kemp Medvědí louka jsem si oblíbila za chviličku. Prostředí bylo totiž velice detailně propracované, lehce představitelné až skoro uvěřitelné.

Dokonalá obálka je jeden z faktorů, proč bych knihu hodnotila kladně. Mě třeba uchvátila za pár vteřin. Tak se přiznejte - za jak dlouho okouzlila Vás?

Jak už jsem se zmínila, knihy autorky Kasie West moc nemusím. Většinou se do jejích knih ani nestihnu začíst a už raději sahám po jiné, protože mě po pár stránkách přestane bavit. A proto jsem byla překvapená, že se mi Dokonalé léto líbilo. Takže pokud jste milovníky romantických, čtivých oddechovek, je tato kniha jako stvořená pro Vás. Určitě nebudete litovat, když si jí přečtete.

Komentáře (0)

Přidat komentář