Román pro ženy s kombinací romantiky a napětí

recenze

Stejná jako ona (2022) 3 z 5 / Knihomolka97
Stejná jako ona

Stejná jako ona má zajímavou anotaci. Jedná se román pro ženy s kombinací romantiky a špetky napětí, což autorka umí psát velice dobře.

Adriana je bývalou dětskou hvězdou videí o fitness, jimiž se proslavila její matka. O deset let později se konečně podaří i jí prosadit se s vlastní sérií. V pozadí ale číhá hrozba. Už několik let dostává Adriana dopisy, z nichž mrazí. Že by měly něco společného s tragickou nehodou, při níž kdysi zemřel Adrianin otec? Matka bere nebezpečí na lehkou váhu, ale výhrůžky přejdou od slov k činům…
.
.
Bohužel knihu řadím mezi slabší kousky od autorky, protože postrádá poutavější děj. Střídaly se části, které jsem hltala s hluchými místy, které nudily. Kdyby kniha byla kratší (ono 400 stran není úplně málo) a některé nezajímavé, nezáživné momenty se vynechaly, ničemu by to nevadilo.
Příběh se odehrává během několika let a máme v něm poměrně dost postav, přičemž ale hlavní dějová linka je samozřejmě o Adrian. Kdo rád cvičí, jistě by si s ní rozuměl.

Romantická linka moc pěkná, pozvolná, dojemná. Příjemné bylo sledovat odlišné životy hrdinů a jejich sbližování.
Zklamání knihy je detektivní část. Kdo za výhružnými dopisy a dalšími činy stojí, mě napadlo brzy a bylo pak těžké pochopit, že trvalo tak dlouho, než se případ pohnul tím správným směrem.

Chválím ale skvělé vykreslení myšlení a chování takového psychopata. Nemocný člověk, který vidí jen svou pravdu, motiv byl fakt šílený!!
Dočkala jsem se i chvilky napětí, která to trochu zpestřila. A hlavně začátek byl tedy drsný!
Moc jsem si také oblíbila dva pejsky, které určitě stojí za zmínku.

Přemýšlela jsem, jak knihu hodnotit, nakonec dávám slabší 3⭐️/5⭐️.

Komentáře (0)

Přidat komentář