Rodinný podnik

recenze

Za italským snem (2022) 5 z 5 / Maru.Maruska
Za italským snem

Dnes potěším všechny milovnice románů pro ženy. Mám pro vás totiž jeden čerstvý tip: nakladatelství MOBA právě vydalo novou knihu anglické spisovatelky Jo Thomas s názvem Za italským snem. Ptáte se, kam vás autorka zavede tentokrát? Ano, je to jasné už z názvu: přece do slunné Itálie!

Právě tam totiž žijí prarodiče hlavní hrdinky. Dědeček provozuje rodinnou pizzerie, ale nastal čas, aby se odebral do důchodu. I vy si teď nejspíš kladete otázku, co bude s jeho podnikem? Ano, správně, je to jednoduché: prodá ho. Jenže s prodejem se jeho vnučka Lucia nedokáže smířit. Situace se ještě více vyostří, když Lucia zjistí, kdo o pizzerii usiluje! Sama však nedokáže situaci příliš ovlivnit... Má rozjetou kariéru právničky ve Walesu, těžko tedy může vést rodinný podnik v Itálii. Nebo snad ano? Možná nastal čas, aby si konečně začala plnit své sny!

Slunce, moře, citronovníky, pizza a vůbec skvělá italská kuchyně! Neustále se mi sbíhaly sliny na něco dobrého. Tohle všechno vás v příběhu čeká. A samozřejmě i zápletka v podobně lásky, která v žádném správném románu nesmí chybět. Pro mě jde o dokonalou kombinaci, která zkrátka v knihách funguje. A přiznávám: i já jsem během čtení měla několikrát chuť sbalit kufry a ještě si také užít slunečnou Itálii!

Líbí se mi autorčin styl psaní. Žádných překvapivých zvratů se sice nedočkáte a od určitého momentu budete tušit, kam děj směřuje, ale já jsem si i tak čtení užila. Mám zkrátka ráda příběhy, jako je tento. Vtáhne mě do děje a já nepřemýšlím nad svými vlastními problémy, které mi jinak nedají spát. Je to skvělý způsob, jak se odreagovat. A chválím i obálku knihy: velmi dobře vystihuje atmosféru celého příběhu. Myslím, že je to jedna z těch, které čtenáře v knihkupectví dokáží zaujmout na první pohled.

Dva lidé si k sobě hledají cestu, hodnotí své životy a přemýšlí o budoucnosti. Pokud vás tohle v knihách baví, mám jediné doporučení: neváhejte a pusťte se hned do čtení! A pokud se vám tato novinku bude líbit, zkuste i některou z předešlých autorčiných knih.

Komentáře (0)

Přidat komentář