Rebecca Campbell: Karty světla

recenze

Karty světla (2019) / RenataP
Karty světla

Jsou jemné a sváteční. Neskutečnou sílu mají, když je přidáte ke klasickému tarotu, uvidíte, že dokáží vytáhnout z klasických karet tu jemnou malou informaci, která by měla být ve vašem výkladu jako třešnička na dortu. Trpká někdy, pravda.... Sladká, nebo i s peckou – to už přijde na to. A někdy vás kartičky i zaúkolují:
Zklidnit se a věnovat se meditaci: A vy díky jim budete přesně vědět jak na to, neboť těch různých typů klidu je na výběr více, a také jsou různé důvody, proč se ve svém životě zastavit a nasměrovat svůj pohled jinam.
Zaměřit svůj pohled jinam: Ideálně také jinam než se v tuhle chvíli ptáte. Někdy se ptáme špatně, umanutě nebo špatným směrem, a chceme vstříc budoucnosti kráčet přes pořádnou kupu nepořádku před vlastním prahem. A tohle umí kartičky také skvěle vytáhnout.
Žasla jsem, jak často se tu objevuje ve výkladech ten motiv – nebát se a zastavit se, nešpinit si život věčným stresem a spoustou naprosto zbytečných starostí. Už jen tohle vidět – je docela silné rozčarování, ve kterém své místo má i odtruchlení smutku za čas, který jsem ztratili. Za energii, kterou jsme vyplýtvali. A něco takového může trvat i pěkně dlouho. A proto osoby na kartě často sedí a je tu symbolika tunelu, kamenů, které prošly a nových obzorů, které jsou nadosah, jen si musíme ještě trochu odpočinout.
Nebo se dát do práce!
Tak zkusíme to. Prošla jsem si Kartami světla a zažila v nich podobné poselství. A nyní jsem tedy ve fázi, kdy se mám dát do práce. Kudy? Může znít otázka…
„Hrej si. Bav se. Oslavuj. Zahoď svoji vážnost.“
Tak a mám odpověď. Co si z ní vzít v praxi?
- Zkusit i možnosti, na které mám pocit, že nemám
- Podívat se směrem k větší zábavě, přistoupit novým tvůrčím, až hravým způsobem k budoucnosti
- Začít přemýšlet volněji, ne svázaně, možná své osvědčené metody na chvíli úplně odložit
- Pořádně si promyslet, jestli někde sama sobě nešlapu po štěstí tím, že jsem příliš zkostnatělá
- Zastavit se oslavit to, co už mám. Rituálně, klidným večerem, odměnou – čímkoliv, ale je důležité si uvědomit, že „něco umím a něčeho jsem dosáhla“.
- Možná i jít mezi lidi, komunikovat, reagovat na případné možnosti – hledat možnosti mezi lidmi a ve společnosti – může tam být to, co čeká právě na mne!
No vidíte, jak hravě se dá s kartami pracovat. Není to vůbec těžké a právě takovéto něžné, ale zároveň informačně jasné, silné karty, mohou být velice dobrým pomocníkem při hledán sebe samých nebo při řešení životních zádrhelů.
O autorech:
Rebecca Campbell: duchovní učitelka a autorka bestsellerů Světlo v temnotě a Povstaň, sestro. Povzbuzuje lidi z celého světa k tomu, aby vyslyšeli volání své duše. www.rebeccacampell.me
Danielle Noel: Ilustrátorka, designérka, spisovatelka a vizuální umělkyně. Ve svých dílech a návrzích splétá dohromady mystické příběhy a intuitivní vize. www.daniellenoel.art
Kritiky.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář