Rande s knihomolkou

recenze

Rande s knihomolkou (2022) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Rande s knihomolkou

Knihy o knihách – ano nebo ne?

Za mě tedy knihy o knihách stopro ano. Miluju číst o knihomolech, knihkupectvích nebo nakladatelstvích.
Kinsley je knihomolka. Spolu se svými nej kámoškami vlastní knihkupectví a vlastně si tak téměř ve třiceti splnila životní sen. Láska jí láká jen tak v knihách, protože žádný kluk není vlastně dost dobrý. Ale jen do doby, než se objeví na scéně Josh – nej kámoš jejího bratra. Josh chce Kins pomoct s randěním a asi už v tuhle chvíli je nám všem jasné, jak to dopadne.
Tohle bylo přesně něco, co jsem potřebovala. Začínala jsem mít z nedostatku času čtecí krizi a tahle kniha je pro antikrizové čtení jako stvořená. Je to jednohubka, není to těžké čtivo a navíc je tam super humor.
Dokonce bych řekla, že ji možná trochu nadhodnocuji, protože mi prostě fakt sedla do nálady, ale tak to prostě cítím.
Kinsley a Josh jsou super popsaní, nejsou komplikovaní a celé to má docela jednoduchou zápletku. Na jednu stranu jsem ráda, že autorka nikam necpe žádné velké drama v podobě nevěr, těhotenství a tak podobně, ale na druhou stranu to vlastně mělo docela slabou pointu. Ta jedna hvězda tam chybí nejspíš proto, že to bylo až moc jednoduché.
Prostředí je skvělé a opravdu je tam hodně „“knihomolství“, což já hodně oceňuji. Občasná narážka na nějakou popkulturní pecku všemu dodá šmrnc a já jsem pak spokojená :D.
Nečekejte žádný originální příběh. Užijte si prostě pohodovou knihu na jeden, dva večery.

Obálka a grafika: No. Šlo by to udělat líp, že? Odvařená z obálky teda nejsem.

Verdikt: Rande s knihomolkou bylo moc fajn, pohodové čtení bez překvapení a já vám ho rovnou můžu doporučit, když chcete sáhnout po nějaké vtipné jednohubce. A snad se budeme moci brzy těšit na další díl, kde se hlavní aktérkou stane jedna z kamarádek Kinsley a spolumajitelka knihkupectví.

Komentáře (0)

Přidat komentář