Psychologie srozumitelná všem

recenze

Najděte si svého marťana (2008) 5 z 5 / MikeDV3
Najděte si svého marťana

Obsah: Publikace líčí poznatky z psychologie, která autor při svém studiu nasbíral. Vše je navíc napsáno naprosto srozumitelnou formou, kterou dokáže pochopit úplně každý.

Autor píše velmi přívětivým stylem a během čtení své čtenáře oslovuje, takže jsem měl při čtení pocit, že je tato kniha napsána přímo pro mě. Také je v ní stále pokládána otázka, zda čtenáři kniha dává smysl a něco mu dává, takže jsem při čtení necítil žádný nátlak, kterým bych byl k četbě tlačen.

Publikace mi také poskytla spoustu důležitých a zajímavých informací, které mi pomáhají dívat se na svět a na život jako takový trochu z jiného úhlu pohledu.

Velmi důležitým tématem byli v knize děti a vysvětlení toho, jakým způsobem se dívají na svět. Autor neustále zdůrazňuje, že je nesmírně důležité podívat se na danou situaci jejich pohledem a zkusit pochopit důvody jejich chování.
Celkově bych knihu doporučil spíš začátečníkům, kteří s psychologií nemají moc zkušeností a chtějí začít s něčím, co je napsáno o něco přívětivější formou. Pokročilejším studentům bude podle mě připadat až moc strohá a jednoduchá

Shrnutí: Knihu považuji za velmi vydařenou a myslím si, že může být užitečná všem, kteří se o psychologii zajímají a její taje jim vrtají hlavou.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Shindo
12.12.2022

Až na to, že autor nie je psychológ, ale učiteľ telocviku a kniha je kompilátom textov bez uvedenia zdrojov citácií, často nepresných alebo vytrhnutých z kontextu.

Považovať Hermana za psychológa je rovnaké ako veriť, že sociológ je kompetentný liečiť metastázovaný nádor. Jeho názory sú o to nebezpečnejšie, že mnohí jeho fanúšikovia sa ani nepozastavia nad tým, že Herman nemá vzdelanie na to, čo tvrdí a naopak im hovorí to, čo chcú počuť.