Pro čest a lásku - překvapivý historický román

recenze

Pro čest a lásku (2022) 4 z 5 / renulka16
Pro čest a lásku

Pro čest a lásku je prvním dílem ze série Cornwalské příběhy, momentálně jich je šest, tak se máme časem na co těšit.

Grace je nejstarší dcera váženého majitele mlékárny a žije poklidný a pohodlný život v malebném Cornwallu. Jednoho dne se zde objeví pohledný Talek a s ním přicházejí i pochybnosti o Graceině identitě. Nezbývá než je rozptýlit. Jak se ale ukazuje, kamkoliv se Grace vydá, její tajemství ji bude následovat…

Tato kniha si mě nezískala hned, chvíli mi trvalo než jsem se dokázala začíst, ale nakonec mě chytla a vyklubal se z ní krásný příběh.

Hlavní hrdinka Grace po tom, co se dozvěděla pravdu ohledně rodinného tajemství se začala chovat velmi odměřeně. Byla hodně uražená a tak odešla z domu a snažila se "spálit" mosty za minulostí a hlavně za svojí rodinou. Já jsem její chování moc nechápala, ale přesto svým způsobem tomu rozumím. Na tu dobu to byl celkem skandál ale na druhou stranu, minulost nelze vrátit a její rodina se k ní chovala pěkně. Ale to člověk zkrátka v té situaci hned nepochopí. Řekla bych, že jen zkrátka potřebovala čas.

Když pominu toto chování, tak mi přišla odvážná a impulsivní (což taky občas není moc dobré) a líbilo se mi, jak se chovala k Talekově sestře nebo jak se zachovala v určitých situacích, které vám však nemohu a ani nechci prozradit.

Taky prostředí v kterém se příběh odehrával byl super a nebylo zde ani nouze o překvapivé momenty.

Takže já s klidným svědomím knihu velice ráda doporučuji a budu se těšit na další autorčiny příběhy.

Komentáře (0)

Přidat komentář