Princ na útěku

recenze

Statečné a zlomené srdce (2020) / Vendea
Statečné a zlomené srdce

I když byla kletba zlomena, princ Rhen na tom není o nic lépe. Jeho království je v troskách, poddaní se bouří, jelikož se objevily povídačky o dalším, právoplatném dědici uhlíkovského trůnu, a jeho zemi navíc hrozí invaze od obávané Karis Luran. Po Rhenově boku zůstala pouze Harper, jeho nejbližší přítel Grey je na útěku. Usednout na uhlíkovský trůn je to poslední, po čem touží. Kdo se ujme nakonec vlády nad Uhlíkovem?

Statečné a zlomené srdce je druhým dílem plánované fantasy trilogie z pera Brigid Kemmererové. První díl byl inspirován Kráskou a zvířetem, ten druhý se už vydává vlastní cestou a sleduje osudy Greye poté, co porazil Lilith a utekl z Uhlíkova. Na rozdíl od prvního dílu tu máme dva nové vypravěče, a to staronového Greye a Liu Maru, starší dceru Karis Luran. I když jsem měla Harper moc ráda, tohle vypravěčské duo mi sedlo daleko víc. Kniha drží také daleko rychlejší tempo než poněkud nudná jednička. Neustále se tu něco děje, nechybí akce, napětí, souboje... a mnohé další. Autorka navíc odhaluje i něco málo z mytologie.

Stejně jako v prvním díle se i zde autorka zaměřila ve velkém na budování svých postav, které celou sérii táhnou. Musím konstatovat, že jsem byla velmi příjemně překvapená. Lia Mara a Grey spolu tvoří neuvěřitelně dynamické combo, které vás prostě bude bavit. Taky jsem ocenila daleko víc akce a napětí, která mi v jedničce prostě chyběla. Romantická linka? Skvělá. Vztah mezi hrdiny se rozvíjí velmi pomalu a odpovídá povaze obou dvou. Plot twist na konci? Popravdě jsem to nečekala a jsem zvědavá, jak autorka celou sérii zakončí. Takže za mě velký dobrý, pocitově asi lepší jak jednička. Jediný problém, který pořád mám, je s překladem. S Uhlíkovem se prostě nikdy nesmířím! Emberfall zní prostě víc cool.

Knihu bych doporučila všem, kteří hledají zajímavou YA fantasy se silnými hlavními hrdiny, uvěřitelnou romancí a pohádkovou atmosférou.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Albatrosmedia.cz.

Celá recenze na:
vendeadreams.blogspot.cz

Komentáře (0)