Příběh stvořený pro knihomoly

recenze

Polibek múzy (2023) 4 z 5 / Red-haired
Polibek múzy

Když v nějaké anotaci vidím pojmy jako detektivní nebo krimi, tak bývám hodně ostražitá, protože mě detektivky neskutečně nudí. Pokud je ale detektivní linka jen jedním z mnoha atributů příběhu, pak je veliká šance, že mě kniha přece jen bude bavit.
Litersum mě lákalo natolik, že jsem to riskla, a tentokrát jsem udělala opravdu dobře.

Malou je antimúzou a jejím úkolem je ve světě Litersa krást autorům svým polibkem nápady, které by mohly nějakým způsobem škodit. Když se však Malou snaží plnit své úkoly, zjišťuje, že její autory někdo zavraždil dřív, než se k nim dostala, a sama se stává podezřelou z jejich vražd.

V první řadě bych ráda vyzdvihla romantickou linku, která byla úplně zlatá. Od začátku je jasné, že mezi Malou a protivným detektivem Lansburym přeskočí jiskra, a i když tady ta hate to love část trvá strašně krátce, fakt jsem si to užila. Hodně rychle se dostáváme k tomu, že je Lansbury totální zlatíčko a musím se přiznat, že mi to v knihách už chybělo. Není snadná napsat romantickou linku s milým a hodným hrdinou tak, aby to nebyla nuda, ale za mě to autorka zvládla na jedničku.

Co se týče fantasy světa, na začátku jsem moc nechápala jeho smysl, protože ani hlavní hrdinové nevěděli, jak přesně funguje. Čím víc jsem se o něm ale dozvídala, tím zajímavější mi připadal a na konci jsem si celou tu myšlenku zamilovala. To, jak můžou fiktivní postavy ovlivňovat reálný svět a zase naopak, mi přišlo naprosto originální.

Detektivní linku jsem si sice neužívala a místy se nudila (to u mě není nic nového), ale díky tomu, jak pro mě vše ostatní fungovalo na výbornou, jsem se do knihy nakonec vážně zažrala a vyvrcholení celé krimi zápletky za to stálo.

Rozhodně zajímavá a příjemná fantasy detektivka s pěknou romantikou, kterou hodnotím 4*/5* a určitě doporučují i těm, kteří se stejně jako já čistým detektivkám vyhýbají.

Komentáře (0)

Přidat komentář