Pravá láska nikdy nezabloudí.

recenze

Všechny cesty vedou k tobě (2024) 4 z 5 / TerezaMondeková
Všechny cesty vedou k tobě

,,A proč ses rozhodla se sem vrátit?" zeptal se se zamyšleným výrazem pan Naz.
To byla otázka za milion. Pokrčila jsem rameny. ,,Začínám zas od nuly. Přišlo mi správné začít tady."
Ani jsem se nemusela dívat na pana Rhodese a věděla jsem, že mě upřeně pozoruje.
,,No, my jsme rádi, že ses vrátila domů. Jsme tvoje rodina, Auroro," pronesl zjihle Clařin táta.
Bylo to to nejhezčí, co mi někdo řekl za hodně dlouhou dobu.

,,Chyběl mi někdo, s kým bych sdílela svůj život, ale nechyběl mi on.
Občas, a možná i častěji než jen občas, bylo člověku líp o samotě.
Občas bylo potřeba spolehnout se sama na sebe, být si sama sobě nejlepším kamarádem, dávat svoje blaho na první místo."

,,Jeden malý krůček pro Auroru De La Torre, jeden velký skok pro zbytek mého života."

,,Když máš štěstí, lepší a víc bezpodmínečná láska neexistuje."

Jestli někdo ví, jak je ztráta milovaných osob těžká, tak je to Aurora. Po rozpadu dlouhodobého vztahu musí Aurora začít budovat svůj život zase od nuly, proto jí přišlo správné vrátit se na místo, které kdysi nazývala domovem.

,,Moje máma říkala, že když jdete po stezce, dřív nebo později dojdete na rozcestí a musíte se rozhodnout, kudy se chcete vydat. Kam chcete dojít. A já v tu chvíli věděla, že se musím rozhodnout."

Aurora ví, že návrat do malého zapadlého horského městečka Pagosa Springs v Coloradu bude těžký, ale doufá, že ji to pomůže zahojit její zlomené srdce, ale taky chce konečně zapustit kořeny na místě, které její maminka tolik milovala.

,,Víš ty co? Jsi na mě pořád tak hodný, že si snad začnu myslet, že mě máš rád."
Zase se zastavil a mohutným tělem mi zablokoval cestu. Ohlédl se na mě přes rameno. ,,Kdo říkal, že tě nemám rád?" pronesl drsným, vážným hlasem.
Co prosím?
Co to právě řekl?

Jediný problém je její domácí. Nevrlý Tobias Rhodes, který ale nemá Auroru zrovna v lásce a drží si od ní odstup. Ta se ale jeho chováním nenechá odradit. Může pomalu pěstované přátelství přerůst v lásku, jaká vykvete jen jednou za život?

,,Musíš se vrátit."
,,Vrátit?" zopakovala jsem, jako bych to slovo slyšela prvně v životě.
,,Domů," vyhrkli unisono ti dva.
A tohle jediné slovíčko bylo jako šíp, který mě zasáhl přímo do duše. Nejspíš to na mně viděli, protože Rhodes nasadil svůj vážný, přísný výraz. ,,Domů." Odmlčel se. ,,S námi."

,,Zármutek je způsob, jakým milovaným lidem dáváme najevo, že se zapsali do našeho života. A že vám moc a moc chybí. Na tom, že mi máma bude chybět do konce života, nabylo nic špatného, protože jsem si její lásku a její život nesla s sebou ve svém srdci. Musela jsem žít dál, ale to neznamenalo, že na ni zapomenu.
Lidi, o které přijdeme, si odnášejí kus nás... ale taky v nás nechávají kus sebe."

,,Ty jsi minulost. A já se postarám, aby se z tebe stala jen matná vzpomínka na chlapa, co jí zlomil srdce, než jsem přišel já, slepil ho zase dohromady a uložil si jej do svého."

,,V lásce mohlo jít i o peníze. S penězi bylo všechno jednodušší, o tom nebylo pochyb. Ale ta nejlepší láska znamenala mnohem víc. Znamenala, že člověku, kterého milujete, dáte úplně všechno. To snadné a bezpracné, ale taky to nejtěžší a nedefinovatelné, to nepříjemné. Znamenala, že mu svoji lásku dáte najevo tím, že mu dáte všechno, co máte i co nemáte, protože vám na něm záleželo víc než na čemkoli na celém širém světe."

,,Občas se na někoho podíváte a máte pocit, že má všechno, ale nikdy nevíte, po čem ještě touží. Co jim v životě chybí. Většinou to byly věci, které jsme my ostatní brali jako samozřejmost. Třeba soukromí a volný čas.

Zapatu MILUJU! Krásný příběh, ale... nemůžu říct, že by to byla moje nejoblíbenější kniha od autorky. Romantický, krásný, dojemný, oddychový příběh, u kterého jsem naprosto vypla a příběh si užila. Miluju, jak dokáže autorka zkombinovat humor s romantikou. U knihy jsem se rozhodně nasmála. Ale začátek knihy mi přišel, až moc pomalý. Pořádně mě to začalo bavit asi od poloviny. Zápletka knihy... žádné překvapení. To nám asi bylo jasné od začátku, ale nemůžu říct, že by to příběhu nějak uškodilo. Ale moc se mi líbilo prostředí, ve kterém se kniha odehrávala.

Hlavní hrdina byl na začátku opravdu bručoun, což je docela vtipný, protože hlavní hrdinka byla takové upovídané sluníčko. Až postupně se začali sbližovat, otevírat. Vzniklo mezi nimi silné přátelství, až potom přišla láska. Ale nejlepší z celého příběhu byl nejlepší Amos. Ten mi přirostl k srdci. Rozhodně bych nebyla proti, kdyby byl v budoucnu nějaký příběh o něm.

Všechny cesty vedou k tobě Všechny cesty vedou k tobě Mariana Zapata

Pravá láska nikdy nezabloudí. Skvěle hodnocená romance od královny slow burn. Ztráta milovaných lidí je vždy těžká a Aurora ví, že návrat na místo, které kdysi nazývala domovem, bude náročný. Po rozchodu s dlouholetým přítelem al... více

Komentáře (0)