Pozor na zlého vlka

recenze

Zlý vlk (2018) 3 z 5 / eva3695
Zlý vlk

Jednoho dne je objevena v řece Mohanu mrtvá nezletilá dívka, která byla znásilněná a zavražděná. A vůbec nikdo ji nehledá. Policie ani po týdnech pátrání nemá žádná vodítka ani indície, která by jim pomohla.
Poté, co je napadena televizní moderátorka, kterou někdo brutálně znásilnil a málem zabil, se dají věci do pohybu. Začnou se objevovat věci, které někdo nechce, aby se dostaly na povrch. Vypadá to, že se moderátorka zapletla se špatnými lidmi. Co objevila, že jí to málem stálo život?
Tento případ se stává čím dál více zamotanější. A je to právě Mia a Bodenstain, kteří to musí vyřešit. Podle všeho je to složité a zamotané už dlouho. Před lety byl jeden případ dosud nevyřešený, nalezeno tělo mrtvé dívky, kterou také nikdo nepostrádal jako dnes a k tomu ještě zmrzačená moderátorka. Poklidné město zužuje bolest a zlo, a otřese se v základech potom, co přijdou na to, že vše má na svědomí mezinárodní mafie pedofilů. Ta má však „své lidi“ na všech místech – na policii, ministerstvu i v cizině.
O tom však nikdo netuší, a tak se objetí pedofilů stane dcera Piiny kamarádky Emmy. U té je zjištěno podezření na pohlavní zneužívání a samozřejmě podezření padne na otce malé Luisy. Jenže ta se bojí úplně někoho jiného, a to "zlého vlka". Kdo je ten „zlý vlk“, který jí ubližuje?
Podaří se Pie s týmem odhalit a objasnit všechny spojitosti včas, aby mohly malé holčičky být v klidu?

Tato kniha je velice znepokojující, protože téma pedofílie je velmi citlivé téma. A bohužel takových činů se dospělí na malých dětech často dopouští. Ty jsou pak zranění nejev fyzicky, ale hlavně psychicky.
Příběh je však zajímavý a zpracování tohoto tématu je dobré. Jen problém je v tom, že vše je ze začátku hrozně zmatené. Ztrácíte se v postavách i dějových linií, které se tam prolínají. Možná je to tím, že tohle není první kniha této autorky. A já jsem začala touto knihou, ale i tak mi to přišlo zbytečně zmatené. Trvalo mi spoustu stran, než jsem se začala orientovat.
Kapitoly jsou dlouhé a v jedné kapitole se toho stane tolik, že ani nevíte o kom je řeč. Myslím, že kdyby byly kratší, tak by se v tom člověk lépe orientoval. Od druhé půlky mě teprve příběh začal bavit a bylo to více dějové. Závěr byl super, ten se mi velice líbil, protože všechno vyvrcholilo a vyjasnilo se. I když trochu byl konec ještě otevřený, takže myslím, že bude nějaké pokračovaní?!
Rozhodně to není kniha pro citlivky a slabé povahy. I na mě to bylo trochu moc, a to mám ráda velké krváky a masakry. Jakmile však jde o děti, tak to vše jde stranou. Vím, že někomu se to bude líbit a se mnou nebude souhlasit, ale já jsem prostě četla lepší krimi.

Komentáře (0)

Přidat komentář