Poslední absolvent

recenze

Poslední absolvent (2022) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Poslední absolvent

Poslední absolvent je druhým dílem trilogie z pera americké autorky Naomi Novik. Ač jsem zpočátku měla trochu obavy, ukázalo se, že i druhý díl je neuvěřitelně čtivý a obsahově stejně dobrý jako ten první.

El má nyní okruh lidí na které se může spolehnout, což dělá její boj o přežití ve Scholomancii, magické škole plné vražedných potvůrek, podstatně jednodušší. Díky těmto aliancím, už není první na ráně a navíc nemusí skrývat svou sílu.

Pokud jste četli první díl, určitě si vzpomenete na matčino varování v závěrečné kapitole. No, tak tím se El ani trochu neřídí. Poprvé v životě si dovolí představit život, jaký by mohla mít po promoci, avšak její naděje je možná tím nejnebezpečnějším monstrem vůbec.

Stejně jako ve Smrtícím vzdělání nás autorka zahltí nepřeberným množstvím informací s čímž by mohli mít někteří čtenáři problém, ale věřte mi, stojí to za to.

Postavy jsem si zamilovala už v předchozím díle tedy hlavně El, která se s ničím nepáře. Orion je pořád takový dobrák, že si říkáte jestli on vlastně neskrývá nějaké monstrózní tajemství. Musím přiznat, že i já jsem chvílemi zpochybňovala jeho úmysly.

Se všemi těmi hladovými potvůrkami není o akci nouze, obzvlášť když tento rok čeká naše hrdiny sestup do promoční síně. El si navíc musí poradit s útoky skupiny studentů, kteří ji vidí jen jako nástroj, jenž by mohl být použitý proti nim.

V závěru nechybí cliffhanger, který čekání na poslední díl této trilogie rozhodně neusnadní. Tuhle sérii mohu jen doporučit.

4⭐️/5⭐️
~
Za výtisk k recenzi moc děkuji nakladatelství Host.

Komentáře (0)

Přidat komentář