Poselství draků je uměleckým dílem

recenze

Poselství draků (2022) 5 z 5 / RenataP
Poselství draků

Vlastně se nemohu rozhodnout, jestli jsou karty i barevná příručka více karetním skvostem s dračí tématikou, nebo ryze uměleckým dílem s dosti působivým charisma.

Vezmeme tedy oba pohledy:

Karty mají symboliku draků, živlů, základních energií života
Autorka se k tématu dostala opravdu duchovní cestou a tomu odpovídá i její pojetí textu. Vnáší do něj moudrost, hloubku a plné ponoření se do veškerých možných symbolik draků z různých kultur, přenáší je velmi hezky i do klasické karetní či trošku i tarotové řady. Dělí je na živly, tvoří hierarchie a karty tak dávají smysl a přináší i možnosti uvažovat i nad těmito rozřazenými elementy. Vodní, vzdušný, zemní drak. Jeden je více o bezpečí a životě, druhý nás ponouká k rozhodnutí, další hledá nadhled a další se věnuje jen a jen duši?
I texty v knížečce pak můžete brát tímto způsobem a více než praktickou radu, ač jich tu je také dost, si užijete romantické hloubání nad životem draků a jejich moudrostí, kterou nám předávají.
Přičemž v tom jejich předávání je ještě dost... jak to jen nazvat? Písně draka?
No, jednoduše atmosféra popisků karet má svůj styl a kdo draky miluje, bude doslova unešen.

Karty jako umělecké dílo
Nádherné ilustrace jsou z pera opravdového odborníka na fantasy a tady se naplno ukázalo, jak ohromné charisma může mít dračí téma. Rozevlátí, drsní, v některých chvílích jen oživnout. V obrazech na kartách vnímáte pohyb, energii, šum křídel a třeba právě i ten pocit, že kolem vás proletí a něco vám sdělí.

Vydařené Poselství draků si ráda zařadím mezi karty, které jsou neobyčejné svou atmosférou a musí na ně být nálada. Jsou malým skvostem.... ne pro všední den, ale pro dny sváteční a důležité.

Komentáře (0)

Přidat komentář