Polovina tebe

recenze

Polovina tebe (2021) 5 z 5 / anet.myblog
Polovina tebe

Tahle knížka je tak opěvovaná v zahraničí a já byla samozřejmě zvědavá, co na tom všichni vidí, takže jsem ráda, že jsme se dočkali českého překladu.

Příběh vypráví o dvojčatech Desiree a Stelle Vignesových, které žijí v malém městečku v Louisianě. V Americe v této době hraje velkou roli rasismus, a tak “barevní” lidé mají úplně jiná práva a možnosti než bílí. Dvojčata se rozhodnou utéct do velkoměsta, kde chtějí začít nový život. Potom se ale rozdělí, každá jde úplně jinou cestou a jejich vztah se rozpadá.

Děj byl tak nabitý, že snad není možné ho rychle shrnout, protože bych na něco určitě zapomněla. Zaujalo mě téma rasismu a to, jak každé dvojče šlo v životě úplně jiným směrem. Řešily se tady také otázky genderu, vlastní identity, domácího násilí, rodinných i milostných vztahů a důvěry.

Polovina tebe, není typ knížky, co běžně čtu, takže mi trvalo dýl ji přelouskat, abych mohla všechno zpracovat. O to víc jsem si čtení užila a dokázala se do postav vžít.

Tuhle knížku můžu moc doporučit, není to jednoduché čtení, ale mnoho věcí vám dokáže předat. Snad vás zasáhne stejně jako mě.

Za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace děkuji Luxoru a Knižnímu Klubu:)

Komentáře (0)

Přidat komentář