Pokračování, které pokládá základy pro třetí a poslední díl.

recenze

Rudá tygřice (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Rudá tygřice

Červená tygřice je velmi příjemné čtení a důstojné pokračování. Bylo úžasné být zpět v tomto složitém světě plném úžasných postav. Díky svému osobitému magickému systému a speciálním schopnostem, které opravdu zabírají, rozhodně vyčnívá z davu.
Jsme strženi do vysoce akčního dobrodružství se spoustou zajímavých zvratů a odboček. Děje se toho tolik, je to akční, rychlé a při intenzivních a drásajících momentech se vám rozbuší srdce. Vždy je tu ten pocit, že nikdo není v bezpečí. Bojové scény a scenérie jsou živě popsány, že si je lehce představíte.

Nicméně jsou tu postavy, které rozhodně tvoří tento román a každý si najde svého favorita. Postava Any Michajlovové dozrála a vyvinula se a v tomto románu se mi líbí mnohem víc. Ramson se na druhou stranu v tomto pokračování trochu ztratil, vypadal nerozhodně, zvláště když stál před rozhodnutím, zda se pomstít svému zaměstnavateli či nikoli, nebo zůstat věrný Aně. Chybí mu jeho nádech tajemna a ostrosti, který jsem v prvním díle tolik milovala. V očekávání, že se jejich vztah v tomto románu posune dál, jsem se cítila trochu ochuzena o to, jak věci mezi Ramsonem a Anou skončily, rozhodně jsem chtěla víc.
Linn je stále báječná postava s obrovskou silou vůle a statečnosti a její magie zůstává mou oblíbenou. Kais je naprosté překvapení, chladnokrevný padouch a tak jeho nová osobnost byla rozkošná. Nikdy si nejste úplně jisti, jestli je přítel nebo nepřítel, ale projevuje takovou empatii a porozumění, zvláště vůči Linn a Aně, že ho nemůžete nemilovat.

Tento vzrušující a nepředvídatelný příběh vás pohltí od začátku do konce. Nebyla jsem úplně spokojená s tím, jak to skončilo, hlavně kvůli skutečnosti, že mnoho postav se vydalo svou vlastní cestou a spousta věcí zůstala nevyřešených. Rozhodně to potřebuje třetí knihu, aby se to všechno uzavřelo. Rudá tygřice je povinnou četbou pro všechny milovníky fantasy YA, je to vhodné pokračování, které pokládá základy pro třetí a poslední díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář