Pocta počítačovým hrám

recenze

Ready Player One - Hra začíná (2012) 5 z 5 / ijacek.007
Ready Player One - Hra začíná

Kniha jako pocta kultuře osmdesátým létům a začátku počítačového hraní? Nenechte se zmást pohledem stejnojmenného filmu, tato knižní předloha je mnohem, mnohem propracovanější než Spielbergovo zpracování.

Děj knihy se odehrává v relativně blízké budoucnosti, ve které dojde k zhroucení většiny ekonomiky díky vyčerpání fosilních paliv. Svět se tak ponořil do bídy, kde většina lidí přišla o životní standard a snaží se přežít ve společnosti, která se radikálně změnila. Proto se většina populace odvrací od šedi svých všedních dní a hledá rozptýlení, ale také možný zdroj příjmu ve virtuálním světe, nazvaném OASIS. Do tohoto umělého světa mají zdarma přístup všichni. V uměle vybudovaných virtuálních světech lze navštěvovat virtuální školy, kina, divadla, honby za dobrodružstvím nebo cokoliv co si je jen člověk schopný představit.

Celý sytém OASIS je dílem geniálního osamělého a nesmělého genia, který se po spuštění systému stáhl do ustraní a uzavřel se před světem. Vše se změní až přirozenou smrtí tvůrce tohoto virtuálního světa. Jeho smrtí se totiž odstartuje honba za bohatstvím, který tvůrce během života získal. Rozhodně to ale nebude jednoduchá cesta. K získaní obrovského bohatství i k přístupu k celému světu OASIS je totiž nutné najít v OASIS trojici speciálních klíčů. Klíče jsou ukryty v obrovském světě a jejich odhalení rozhodně není jednoduché. Samotný autor sice poskytl několik vodítek avšak nic co by přímo odkazovalo, kde se má s hledáním alespoň začít.

Celou recenzi najdeta na mém blogu.
https://blog.ijacek007.cz/audioknihy/redy-player-one

Komentáře (0)

Přidat komentář