Počítám s tebou

recenze

Počítám s tebou (2022) 4 z 5 / Bookexpresss
Počítám s tebou

Počítám s tebou. Sáhla jsem po ní hlavně ze zvědavosti, zaujala mě anotace a taky jsem chtěla zjistit, jak se s tématem mentálního zdraví, úzkostí apod. autorka popere, a příjemně mě knížka překvapila!

Styl psaní byl čtivý, knížka nemá moc stránek a má i krátké kapitoly, četla se proto moc dobře. Figurují v ní postavy - Lada, která příběh vypráví a o které celá kniha je, její kamarádi Marta a Matyáš, a dále její rodina - sestra Adéla, její přítel Ondra a mamka s tátou. Bylo skvělé vidět, jak odlišně reagují postavy na zjištění, že Lada má psychické problémy. Taky se mi líbilo, jak autorka vykreslila pocity Lady. Viděla jsem, jak přemýšlí, co se jí zrovna honí hlavou a jak reaguje na normální každodenní situace, které pro ni samotnou ale byly těžké a bála se jich. Zmíněné byly i návštěvy psychologa a její nejhorší dny, kdy ji dělalo problém i vstát z postele.

Řekla bych, že cílová skupina této knížky jsou spíše mladší čtenáři, ale po dočtení bych ji doporučila všem, i starším čtenářům a rodičům, aby viděli, jak se jejich dítě může cítit, a že na mentálním zdraví záleží. Doporučuju!

za knihu děkuju nakladatelství Euromedia! #spolupráce

Komentáře (0)

Přidat komentář