„Někdy musíte vyplout na otevřené moře, abyste zjistili, kde je váš skutečný přístav.”
Hlavní hrdinkou je Maddie, která vystudovala dějiny umění a ráda by se prosadila jako výtvarnice. Jenže realita je jiná - ne a ne se zadařit, takže je bez stálé práce a tím pádem i bez peněz.
Kamarádka Nina jí nabídne letní brigádu - bude dělat hostesku na luxusní jachtě v Chorvatsku. Neváhá ani chvilku a nabídku přijímá. Čeká ji dobrodružství na moři, ale jedna skutečnost může nadělat spoustu starostí. Bude mezi lidmi, kteří jsou úplně odlišní než ona, jsou z módní branže - bohatí a často pěkně namyšlení.
Ale třeba to nebude tak špatné, bude tam totiž i Nick - Niny bratr, který chodí s jednou z modelek.
Zanedlouho zjistí, že se nejedná úplně o práci snů. Kromě hostesky se z ní totiž stává takový Ferda mravenec - práce všeho druhu… kuchařka, pokojská, hotová podržtaška. Tak si to určitě nepředstavovala.
Zároveň se ocitá ve víru napjatých vztahů - upřímnost a poctivost proti povrchnosti a rozmazlenosti. Co si budeme, nic příjemného a od příjemně stráveného léta to má daleko.
Ale ne všechny vztahy jsou jen napjaté. Na lodi se totiž najde muž, který o ni jeví zájem… a možná nebude jen jeden?
Julie to prostě umí… a nikdy mě nezklame. Ani tentokrát nechybí kouzelné popisy prostředí, atmosféra, lehký humor, ani skvěle propracované postavy.
Děj není složitý, je i částečně předvídatelný, ale to k tomu prostě patří.
A já jako vždy doporučuji všem milovníkům feel-good romancí.

Maddie je milá a rozumná třicetiletá žena, ale má i svou bohémskou stránku: vystudovala dějiny umění a chtěla by se prosadit jako výtvarnice. Zatím neměla štěstí, je bez peněz, a tak přijme nabídku letní brigády: bude pracovat jak... více
Komentáře (0)
lucie.svobodova také napsala