Plánování se zvěrokruhem

recenze

Diář zvěrokruhu (2018) / Kikina182
Diář zvěrokruhu

Každý potřebuje diář. V dnešní době člověk bez něj v podstatě nepřežije. Je tolik věcí, které si musíme pamatovat, které musíme udělat a bez diáře to jednoduše nelze zvládnout. Mnoho lidí sice využívá elektronické diáře, ale přiznejme si, že technika není vždy spolehlivá a pak diář v mobilu rozhodně nemá takové kouzlo, jako klasický papírový diář.

Je pravdou, že některé diáře jsou naprosto obyčejné. Pak jsou tu však takové, které vás už jenom svým názvem a vzhledem vábí a na které je mnohem lepší pohled než na ty klasické černobílé. Takovým diářem je právě Diář zvěrokruhu od Moniky a Kristýny Davidových, který je tzv. nekonečný, což znamená, že nezáleží na tom, který je rok, protože ho můžete využít pro kterýkoli.

Každý měsíc v tomto diáři začíná tím, že je tam nakreslený velký obrázek znamení zvěrokruhu, které se v daném měsíci narodilo a pod ním jsou informace o něm. Právě ty obrázky se mi hodně líbí. Jsou docela netradičně pojaté, hodně barevné, ale především nádherné a k tomuto diáři se perfektně hodí.

Ve všech měsících pak najdeme samozřejmě místo, kam si můžeme zapsat své úkony na jednotlivé dny. Jedna stránka vždycky slouží na jeden týden, což mi zrovna dvakrát nevyhovuje. Políčka jsou totiž na můj vkus neuvěřitelně malá, a tak pokud máte na každý den velkou hromadu úkolů a schůzek, tak tohle rozhodně není dobrá volba.

Líbí se mi však, že u těchto políček je vždycky něco zajímavého. Buď je to poznámka o tom, v čem dané znamení vyniká, menší horoskop nebo citát, který patří právě k tomuto znamení. Je to takový hezký detail, díky kterému působí diář narvaný úkoly hned přátelštěji.

Dále se pak obsah jednotlivých měsíců trochu liší. Ve všech jsou nějaké seznamy, ale všude jsou jiné. Některé jsou samozřejmě tematické k danému období, ale i tak bych uvítala, kdyby některé ze seznamů byly u všech měsíců. Jedná se například o seznam toho, co se má udělat, přečtených knih, sportovní plán nebo i míst, které by chtěl člověk navštívit. V podstatě je to jen pár čar, ale díky barevnému pozadí to působí opravdu krásně, a tak nějak energicky.

Kromě seznamů můžete v druhé polovině diáře nalézt mapky jednotlivých kontinentů, kde si můžete vybarvit země, které jste navštívili nebo se je teprve chystáte navštívit. Myslím si, že tohle je opravdu krásný detail, který snad žádný diář nemá.

Úplně na konci samozřejmě nesmí chybět místo na důležité kontakty a poznámky, bez toho se neobejde snad žádný diář. I když celý tenhle oddíl má pouhé tři stránky, což je na můj vkus poměrně málo.

Ostatně celý diář má poměrně málo stran. Je sice neskutečně nádherný, ale je tu na nějakých sto stranách namačkáno spoustu informací. Myslím, že kdyby byl diář třeba dvojnásobný nebo klidně i trojnásobný, tak by se veškeré informace mnohem lépe rozložily a bylo by i víc místa na zapsání schůzek.

Pokud tedy nemáte moc přeplněné dny, tak vám diář určitě doporučuji. Ovšem pokud musíte za den udělat spoustu věcí stejně jako já, tak tenhle diář asi skutečně nebude ten pravý pro vás. Je sice nádherný, ať už po grafické stránce nebo po všech těch zajímavých informacích, ale je tu opravdu málo prostoru na zaznamenání úkolů. Přijde mi, že je ho opravdu mnohem míň než u klasických týdenních diářů tohoto formátu, což je neskutečná škoda.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada.

Komentáře (0)

Přidat komentář