Obálka knihy Píseň sirény

Máte rádi retellingy? Jestli ano, tak by vás mohla zaujmout tato kniha, která vám místo Ariely nabídne příběh o siréně. A každá princezna potřebuje svého prince.

„ Na člověka, který získal srdce sirén, už nikdy nebude působit její píseň.“

Lira je princeznou a musí plnit určité zvyky a povinnosti. A to vše pod dohledem a taktovkou své kruté matky. Je urozená, chytrá, ale její srdce není tak kruté, jak by na sirénu mělo být. Ovšem Zhouba princů má jedinou vadu - neposlušnost.
Elian, urozený princ, který svůj čas raději tráví se svou posádkou na lodi a jeho úkol je jasný. Zbavit vody krutých a nelítostných bytostí.

Co se stane, když se jejich cesty protnou?

„Moje nestvůra si mě našla sama.“

Po téhle knize jsem již chvilku koukala a musím říct, že se mi vcelku líbila, i když nějaké ty mouchy má. Máme tady dvě záporné postavy. Obě hlavní postavy vraždí, protože musí. Autorka píše čtivě, a tak příběh odsýpá. Romantická linka je pomalu plynulá i přes to, že to mezi hlavními hrdiny jiskří. Mohou mít nepřátelé stejný cíl? Ano, mohou a to přináší i spoustu slovních přestřelek. I když příběh není nikterak náročný a propracovaný do hloubky, tak nabízí akci, nebezpečí, zvraty a odvrácenou stranu pohádky - temnotu. Líbilo se mi oťukávání mezi Lirou a Elianem. Po všech překážkách a tajemství mají oba ušlechtilé motivy jejich společné cesty. A nejen, že hrozí láska, ale také přátelství. Příběh je psán z pohledu obou postav, ale trvalo mi si zvyknout, že kapitoly nejsou označeny tím, kdo jej vypráví. A to mi i chvilkami vadilo. Kniha je spíš oddechovým čtením, kdy můžete vše vypustit a jen číst. I tak budu tuto knihu řadit mezi ty povedenější retellingy.

Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce moc děkuji Nakladatelství Ocelot

Obálka knihy Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Princezna Lira je siréna z královského rodu a je ze všech nejsmrtonosnější. Ve své sbírce má srdce sedmnácti princů a je uctívána po celém moři, dokud ji ovšem zvrat osudu nedonutí zabít příslušníka vlastního druhu. Aby mořská krá... více

Komentáře (0)

Zavřít