Perfektní enemies to lovers

recenze

Z krve a popela (2021) 5 z 5 / ViktorieM
Z krve a popela

O knize jsem slyšela na sociálních sítích a byla to samá chvála, ale ani to mě nepřinutilo mít příliš velká očekávání. Možná to bylo důvodem mého překvapení, když jsem zjistila, že nejen že kniha není špatná, je vlastně dost dobrá.
Od autorky jsem před tím nikdy nic nečetla takže jsem nevěděla co čekat. Knihu jsem četla v originále, jelikož ještě nebyla přeložena a během čtení jsem se nestačila divit. O obsahu díla jsem si dopředu nic nezjišťovala a jediné co jsem tušila bylo to, že kniha má mít erotický podtón(což je slabé slovo pro to, co se tam dělo) a že romantická linka má být ve stylu enemies to lovers(od nepřátel k milencům). I přes to, že se děj výrazně točí kolem romantické zápletky tak kniha překvapila svým celkem originálním fantasy světem a příjemnými postavami. Nechyběly ani momenty kdy jsem zapomněla dýchat nebo kdy jsem překvapením knihu položila abych mohla zpracovat to co se zrovna stalo. Když jsem zmiňovala, že jsem o knize před čtením skoro nic nevěděla tak se to týkalo i toho, že hlavní nadpřirozené bytosti jsou upíři a vlkodlaci, takže když na to přišlo bylo to další velmi příjemné překvapení protože autorka se odprostila od klišé románových upírů a opravdu se jí to povedlo.
Vypadá to, že autorka má svůj svět promyšlený a celkem propracovaný a to od bytostí a jejich charakteristik přes řekněme politiku až po různé rituály či obřady. Obě hlavní postavy mě několikrát zarazily i překvapily a kniha je napěchovaná všemožnými zvraty, zradami a zápletkami a ani chvíli jsem se nenudila, vlastně jsem měla problém oba díly položit z ruky.

Komentáře (0)

Přidat komentář

ViktorieM

ViktorieM také napsala

Light it up Light it up