Padat se dá i zvolna

recenze

Volný pád (2021) 3 z 5 / Danago
Volný pád

Dramatický román s prvky thrilleru.
Hlavní hrdina Nick Conover je muž, který se z chudých poměrů vypracoval až na výkonného ředitele významné korporace je obdivovaný v širokém okolí. Bohužel jeho firma, která zaměstnává mnoho obyvatel města, musí začít propouštět a Nick se stává naopak velmi neoblíbeným. Každý má ve své rodině nebo mezi přáteli někoho, kdo přišel o práci v této firmě.
V tomto vypjatém čase začne neznámý člověk ohrožovat Nickovu rodinu.
A Nick, který je čerstvě ovdovělý otec dvou dětí, zjišťuje že střežená rezidenční čtvrť, ve které žijí, je neochrání. Rozhodne se jednat, a vezme ochranu rodiny do svých rukou, události se však nečekaně zvrtnou a věci se Nickovi vymknou z rukou.

Zároveň musí Nick ve firmě řešit několik nevysvětlitelných ekonomických problémů. A Nick už neví , komu ze svých podřízených může věřit.
V této době se nečekaně objeví v jeho životě okouzlující žena, která si rozumí jak s ním , tak s jeho dětmi, může jí však důvěřovat?

Události, které se odehrály v Nickově domě začíná vyšetřovat policie a vyšetřování vede Audrey Rhimesová , která je velmi neúnavná, má silný smysl pro morálku a navíc má k pronásledování Nicka Conovera vlastní, velmi osobní důvod.

V této krizové situaci, kdy o vše na čem záleží, může Nick přijít, najde odvahu a schopnosti bojovat za záchranu své firmy. A vyřešit situaci svém osobním životě.

Celý příběh v sobě skrývá velice zajímavé dilema, kam až je člověk schopen zajít, aby ochránil svoji rodinu, a co se může stát, když se dostane do vyhrocené situace.
Román je velice obsáhlý, dost psychologický přesto zaujme a dobře se čte.
Jenom dějová linka ohledně firmy byla pro mě zbytečně obsáhlá a místy mě nebavila, knihu dost natahovala. Víc mě bavil osobní život Nicka a jeho rodiny.
Bohužel mně dost brzy došlo, jak to všechno asi je a kdo se za vším skrývá a to mě trochu zklamalo. Konec mě naopak potěšil, i když jsem ho taky očekávala.
Za mě 3,5 *

Komentáře (0)

Přidat komentář