Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Grada - Cosmopolis za účelem recenze.
Kira chtěla začít znovu a tak si koupila farmu na pěstování vánočních stromků. Nikdy ji neměla v plánu otevřít, jenže dům potřebuje tolik oprav, že jí nic jiného nezbude. Musí se tak potýkat s přílivem sousedů, kteří se ji snaží zapojit do dění ve městě. Interakce s Bennettem a jeho smečkou psů však nejsou tak hrozné, dalo by se říct, že se jí v jejich společnosti líbí. Jenže to má jeden háček. Ben je ve městě jen na návštěvě.
Stejně jako předchozí díly je i tento napsaný lehce a čtivě. Díky tomu příběh rychle ubíhá, ale zároveň v něm nechybí popisy a detaily, které přibližují situaci a vytváří nádhernou atmosféru.
Milostná zápletka se mi moc líbila. Máme tady situaci, kdy ona je nevrlá, takový Grinch, a on je naopak sluníčko. Od začátku je mezi nimi skvělá chemie, a i když mi úplně nesedí, že na sebe nedokázali přestat myslet skoro po prvním setkání, tak jinak mi vývoj jejich vztahu přišel uvěřitelný.
Hodně jsem se bála, že autorka přijde s pseudozápletkou a ona s ní nakonec přišla, ale v menším měřítku než jsem čekala. A sice mi přijde zbytečná, ale na druhou stranu nebyla úplně mimo, jelikož trochu vycházela ze strachů hrdinů.
V příběhu byl i náznak hledání pokladu, ale to bylo prakticky jen na začátku a na konci knihy. Ne, že by příběh tuhle zápletku nutně potřeboval, ale přijde mi škoda, že ji autorka nezačlenila víc.
Jak už je u autorky zvykem, jsou postavy důkladně a popsané. Hlavní hrdinové se potýkají s vlastními problémy a jsem moc ráda, že i když je kniha spíše oddechová, má to v ní dostatek prostoru. A v knize samozřejmě nechybí ani postavy z předchozích knih, které jsou možná až moc přeslazeně šťastné, ale pořád jsou to ony.
Farma s vůní jehličí má několik malinkých nedostatků, ale v celku se v podstatě ztratí. Řekla bych, že je kniha povedenější než první díl a o chloupek horší než druhý díl, ale celkově je zkrátka skvělá a určitě ji můžu stejně jako zbytek série doporučit.
Perfektní vánoční četba pro všechny fanynky romantických feel-goodů a seriálu Gilmorova děvčata. Kira Northová nesnáší Vánoce. A to se zrovna nehodí, protože právě koupila farmu na pěstování vánočních stromků. Pomoc nečeká, natož ... více
Komentáře (0)
Kikina182 také napsala