Oči jako černé hvězdy...

recenze

Zavržený (2010) 5 z 5 / TerezaMondeková
Zavržený

...Bůh neušetřil ani anděly, kteří zhřešili,
ale svrhl je do podsvětí a dal je střežit,
aby byli postaveni před soud...


Patchovy oři připomínají černé hvězdy. Bral všechno a nedával nic.

Nora Greyová je obyčejná dívka na střední škole. Je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Má nejlepší kamarádku Vee, žije jenom se svou matkou, protože jejího otce zavraždili. Není nejoblíbenější, ani nejhezčí, ani nejbohatší, ani nejvíc sexy, ale není ani šikanovaná. Jako většina lidí v jejím věku prostě existuje.

Nora zrovna jde s Vee na hodinu biologie. Ale když jejich učitel přijde, prohlásí, že budou změny v zasedacím pořádku. A to bude hlavně u Nory. Nora by ani v nejhorším snu nečekala, že by seděla zrovna s ním. Ten kluk vždycky sedí vzadu, nic neříká, nic nedělá. Jenom se dívá před sebe a vypadá to, jako by o něčem přemýšlel. Nora je jistá, že radši ani nechce vědět, o čem, ale nemůže si pomoct. Ten kluk je krásný. Ten kluk který se jí později představí jako Patch. Má dlouhé, silné paže, široká, uvolněná ramena a úsměv zpola hravý, zpola svůdný. Ale nejkrásnější jsou ty jeho oči.

Ale v jedné věci má Nora jasno. Chce se od něj držet co nejdál. Není to lehké. Všude na sobě cítí jeho pohled, všude cítí jeho přítomnost, je u ní vždycky, když potřebuje pomoc. Je to obyčejná náhoda...? To asi ne. Později, když se od sebe nedokáží držet dál, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč jí vyhledal. Má temnou minulost, ve které udělal spoustu chyb, spoustu špatných věci, ale nejlepší věc, kterou kdy udělal byla, že se zamiloval do Nory.


„Našla jsem ho, a bylo to jako najít někoho, o kom jsem ani netušila, že ho hledám. Vstoupil mi do života příliš pozdě a odcházel příliš brzy.“



Nora se mi líbila od začátku. Žádná sexbomba, nejoblíbenější, nejhezčí, nejbohatší. Obyčejná, sympatická, vtipná, chytrá holka.

Patch... do toho jsem se zamilovala. Krásná tajemná aura, jezdí na motorce, je drzý a sebevědomí. Bože, potkat takového kluka je zázrak!


Obálka knihy je bombová a úžasně se k příběhu hodí. Od knihy se nešlo odtrhnout. Kniha byla od začátku chytlavá, zajímavá a skvěle napsaná. Během příběhu jsem byla zvědavá, co dalšího se stane, co bude dál, co se Noře zase stane, kdy se zase objeví Patch. Je pravda, že něco pořádného se dělo, až ke konci, ale rozhodně během příběhu nechybělo překvapení, napětí, nebezpečí. Líbí se mi i to, že se příběh odehrává na střední škole. Hezké byly i ozdobené stránky.

Komentáře (0)

Přidat komentář