Noční výpravčí

recenze

Noční výpravčí (2018) 4 z 5 / Medvědářka
Noční výpravčí

Soubor pěti povídek, kde se autor vrací jak do minulosti, tak nám dává nahlédnout i do současného života hlavních aktérů.

Noční výpravčí je první povídková kniha od Mirka Vostrého, kterou stvořil. Já už měla možnost si nedávno přečíst jeho poslední knihu Kostelníkova závěť a tak mohu i porovnat, jak se autor posunul v psaní za tu dobu, která dělí tyto dvě knihy.
Knihu bych řadila spíše pro mužskou část čtenářů, ale i tak se najdou ženy, kterým se bude tato kniha číst dobře. Hlavně pro její první a pak i poslední povídku, díky které se jmenuje i celá tato kniha.
Tyhle dvě povídky se opravdu povedly, i když i ty další jsou také hodně čtivé. Ale jak jsem psala, spíše zaujmou muže pro jejich téma, která si autor zvolil.
Děj všech povídek je promyšlený, ale občas mi přišel zbytečně zdlouhavý a bylo tam moc vykecávání. To mi trošku vadilo, ale zase si to člověk vynahradil nad velkou slovní zásobou a hlavně informacemi, které se v povídkách vyskytovaly. Člověk se i něco dozvěděl a poučil.
Celkově vzato je to ale dobrý start do pole knižního a věřím, že si kniha své čtenáře najde. Už jen proto, že Kostelníkova závěť byla o tolik vybroušenější a každý začátek je těžký. Jsem zvědavá, co mě čeká při jeho prostřední knize Kočičák. Bude i zde znát ten posun, který je tak patrný u kostelníka?

Komentáře (0)

Přidat komentář