Nevěsta z kláštera

recenze

Nevěsta z kláštera (2022) 5 z 5 / renulka16
Nevěsta z kláštera

Tenhle historický román je naprosto kouzelný. Odehrává se ve 13. století.

Na začátku knihy máme vyjmenované důležité pojmy a osoby, abychom se lépe orientovali. Příběh je vyprávěný v er-formě a cestujeme zde časem. Kapitoly s časovými úseky jsou nadepsané, tak máme krásný přehled.

Kniha je rozdělena na 3 části. V první části se seznamuje s Frankou, hlavní hrdinkou, a rytířem Wulfem, který si vezme její sestru Melindu. V tomto případě se zde jedná o dohodnutý sňatek. Melinda je chladná, zahleděna do sebe.

Franka je rozhodnuta odejít do kláštera. Jenže to by ji do života nesměl vstoupit Wulf. Krásná, romantická a zároveň smutná linka.

Po nějaké době se Wulf rozhodne podniknout válečnou cestu do Jeruzaléma. Zde jsem byla napnutá a doufala, že se mu nic nestane a bude mít možnost, se ještě s Frankou sekat. Je to opravdu krásně popsané.

V příběhu nechybí ani pořádná zápletka, kdy v klášteře dochází k nečekaným úmrtím. V průběhu vám však dojde, kdo za zatím stojí, ještě dřív, než samotným zúčastněným. Samotné vyvrcholení bylo pro mě naprosto napínavé a do posledního dechu jsem nevěděla, jak to skončí a hlavou mi probíhalo několik ne zrovna pěkných scénářů.

Konec jsem obrečela. Wulf a Franka jsou úžasná dvojka a díky vykreslení postav, si je hned oblíbíte a budete s nimi celý příběh prožívat, jako by to byli vaší blízcí přátelé.

Komentáře (0)