Nelíbánky aneb Všechno je jinak

recenze

Nelíbánky (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Nelíbánky

Jaké prostředí vám u (romantických) knih nejvíce sedí?

Letošní léto je na knížky trochu slabší, na rozdíl od teplot, nezdá se vám? Ovšem na Nelíbánky jsem se moc těšila.

Zápletka se vám možná bude zdát jednoduchá, ale já tyhle momenty miluju. A ještě víc miluju hate-love romantiku. Pak stačilo jen nahlídnout do anotace a věděla jsem, že Nelíbánky musím číst.
Postavy Olive a Ethan mi od začátku sedly a neuvěřitelně jsem se těšila, až budou na Hawaji. Naštěstí nás autorky nenechaly dlouho čekat a už v začátku knihy jsme na letišti a posloucháme kousavé poznámky těch dvou. Přesně tohle vyhledávám, jak se ti dva štěkají a postupně jim dochází, že ten druhý vlastně není tak špatný.
Ethan byl zlatíčko. Jinak se to nedá popsat. Dokonce i ten zádrhel ke konci knihy bych byla ochotná ještě pochopit. Zato Olive mě trochu štvala tím svým pesimismem. Chápu, že jednala podle zkušeností, ale spoléhat na to, že se vždycky všechno pokazí, je prostě špatně. Na její obranu si ale myslím, že v tak blízké rodině a u dvojčat obzvlášť, je na místě jistá důvěra, ne? Pak tu máme Oliveina švagra a Ehthanova bratra – tak toho kdybych dostala do parády…
Celkově prostřední a nálada knihy mi přišla sice dovolenková, ale chyběl mi tam ten místní šmrnc, který by tomu dodal další úroveň. Myslím tím více informací a popisů místa.
Co knize ale určitě nechybělo, byl humor. Citlivá a ideální míra. Zato bych uvítala více sexy scén. Když uvážím jiné knihy těchto autorek, tak tady se jedná spíš jen o malinko peprnější romantický román.


Obálka a grafika: Je mi líto, ale tady se naše česká obálka nějak nepovedla. Co jako znamenají ty banány? Nechápu… Nemá to spojitost s obsahem knihy.

Verdikt: Rozhodně knihu doporučuju každému, kdo tento žánr čte. Je to jedna z těch lepších. Ale na to jsme u Christiny a Lauren už zvyklí. V rámci žánru hodnotím 4/5 hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář