Nekonečná, mrazivá tma

recenze

Než padne tma (2022) 5 z 5 / renulka16
Než padne tma

První mrtvola, dvanáct podezřelých a nekonečná ledová prázdnota.

Tak tenhle thriller mi perfektně sedl. Miluji prostředí Antarktidy, tu nekonečnou tmu tam, nekonečnou zimu. Fascinuje mě to, ale nikdy bych tam být nechtěla. Myslím, že bych tam nepřežila ani pět minut. V této knize je to prostředí tak krásně popsané, že si člověk přijde, jak kdyby byl přímo uprostřed děje.

Máte rádi taky toto prostředí? Hned jsem si vzpomněla na seriál Teror nebo Severní vody. Ty miluji. Ikdyž kniha se tedy neodehrává na lodi, ale zkrátka ten mráz a ta tma všude, smrt kolem, uvěznění...

Tento thriller vás nechává v napětí od začátku, které postupně graduje.

Dokážete si představit být uvěznění na tomto místě s lidmi, mezi kterými je vrah? A ještě ke všemu, když si se všemi rozumíte? Komu věřit, to je těžký úkol.

Hlavní hrdinka, doktorka Kate, která nahradila předchozího lékaře, jenž zemřel, mi přišla hned od začátku dost naivní a urputná. Ale díky tomu se mi pak začala líbit. Líbilo se mi, jak si uměla v těžkých situacích poradit, byť sama měla velké problémy. A to jak si poradila se situací, která pak nastala s Caro ani nemluvím.

Vraha jsem podezírala hned od začátku, ale nebyla jsem si tím jistá. Autorka vykreslila všechny postavy tak, že má člověk chuť podezírat úplně všechny. Skvěle propracované charaktery osob.

Děkuji nakladatelstvi Alpress za zaslání recenzního výtisku. Tahle kniha se řadí mezi moje top knihy a rozhodně ji doporučuji všem.

Komentáře (0)

Přidat komentář