Něco skutečného

recenze

Něco skutečného (2018) 3 z 5 / Airin
Něco skutečného

Vaughn Bennett je obyčejná sedmnáctiletá dívka, která však nemá jednoduchý život. Její rodiče zemřeli při autonehodě a Vaughn se tak spolu s její sestrou Paisley musí starat o sebe navzájem a také o své bratry, dvojčata. Kvůli finančním potížím zanechala Vaughn školy a pracuje jako servírka, zatímco Paisley pracuje ve firmě Diamond Talent Management. A právě zde si krásné Vaughn všimne Jim, manažer Oakleyho Forda, populárního zpěváka.

Oakley Ford to také nemá lehké – kromě alkoholu a dalších eskapád zrovna prožívá období, kdy postrádá svoji múzu – už dva roky nesložil žádnou novou písničku a nepracuje ani na vydání nového alba. Jeho popularita začíná postupně klesat a Jim se snaží najít jakékoliv řešení – třeba najít falešnou přítelkyni, která by mu vylepšila image. A možná i vrátila inspiraci.

Vaughn se zprvu nápad, že by měla předstírat falešnou přítelkyni, nelíbí, ale suma peněz, kterou by za to získala, je až příliš lákavá. A tak se vrhá do světa plných celebrit, paparazzi, intrik a miliony fanoušků, kteří nedovolují Vaughn vůbec žádné soukromí.

Dokáže Vaughn udržet v tajnosti svůj pravý vztah a zároveň předstírat ten falešný? Je natolik silná, aby se do Oakleyho, kterého nenávidí, nakonec nezamilovala? Začne Oakley opět skládat a podaří se mu dostat se na vrchol své kariéry? Bude mezi jejich předstíraným vztahem vůbec něco skutečného?

NÁZOR:

Od autorky Erin Watt jsem jako první četla sérii Off-campus a byla jsem z ní úplně nadšená! Ale myslím si, že od série Off-campus a Royalové šla kvalita jejích knih trochu dolů. Od té doby mě žádná z autorčiných další knih moc nenadchla. A ani tato kniha nebyla výjimkou.

Co se týče stylu, tak autorka dokáže příběhem zaujmout, to ano. Je čtivý, chytlavý, prostě taková příjemná oddechovka, ke které se rádi během dne vracíte, a kterou smlsnete během chvilky.

Bohužel tato kniha byla tak moc oddechová, až byla skoro nudná. Prakticky nic se tam nedělo. Žádné větší “drámo“ se zde neodehrálo, takže mi přijde, že kniha postrádala jakýsi smysl. Jejich falešná rande pro veřejnost? Byli asi tak jen na dvou, ze kterých Vaughn vždycky utekla ještě před tím, než mohli s randem pořádně začít.

Nechápu, kdy se do sebe stačili zamilovat, když spolu během příběhu strávili opravdu málo chvil a jejich dialogy čas od času postrádali napětí či vtip, nebo aspoň nějakou větší zápletku. Shrnuto a podtrženo – když se za knihou ohlédnu zpět, tak si skoro ani nevybavuju žádné situace, kterým bych se zasmála, nic co by mě zaujalo nebo dojalo.

Co se týče postav, tak si myslím, že se autorce Oakley Ford povedl. Byla to celebrita, která si chtěla řídit život podle svého a ne podle manažera a všemožných asistentek, které mu diktovali prakticky vše. Dokonce místo něj odepisovali na otázky celebrit a předstírali, že spolu s Vaughn přes Twitter flirtují. Proto se mi líbilo, když se nakonec rozhodl vzít věci do svých rukou, začal na vše odepisovat sám a dokonce začal Vaughn navštěvovat mimo svůj pečlivě naplánovaný rozvrh schůzek.

U Vaughn jsem tak nadšená nebyla. Myslím si, že se většinu času chovala celkem nedospěle. Neustále si na něco stěžovala, pořád se bála jakýchkoliv maličkostí a zklamáním byla situace, kdy Vaughn její přítel W (ano, opravdu ho tak přezdívala) neustále sprostě nadával a ona se ani nebránila.

Oblíbila jsem si ale Paisley, Vaughinu sestru, která měla skvělý smysl pro humor. Vždycky, když vstoupila na scénu, tak mi zlepšila náladu. Myslím, že by nebyl špatný nápad, kdyby autorka napsala knihu (nebo menší novelu) čistě o rozvíjejícím se vztahu Paisley s Tyresem. Protože se k sobě opravdu hodili.

Jak už to tak u Erin Watt bývá, kniha se četla svižně, takže Vám zpříjemní letní odpoledne. Budu doufat, že Padlý dědic a Prohnilé království, které mají brzy vyjít, mě více nadchnou :)

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář