Nečekané přiznání – Josie Quinn má nový případ

recenze

Nečekané přiznání (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Nečekané přiznání

Josie Quinnová má volný večer, ale i tak ji šéf povolá k případu. Službu má mít Gretchen Palmerová, jenže tu není možné sehnat. Josie tedy vyráží k tělu zastřeleného mladíka, jen ji zaráží udaná adresa. Právě tam totiž bydlí Gretchen...

Tato série se mi líbí už od prvního dílu, a možná si i vzpomenete, jak jsem tu nadšeně jásala po třetím dílu (Matčin hrob). Ovšem ten byl tak skvělý, že jsem měla trochu obavy, jestli autorka dokáže udržet vysokou laťku, kterou si tím sama nastavila...

Nečekané přiznání naštěstí nezklamalo! Uznávám, že se mi líbilo o malinkato míň, než již zmíněný předchozí díl, ale jinak to byla opět parádní jízda a já jsem naprosto spokojená. Tentokrát si trochu oddechne hlavní vyšetřovatelka Josie, protože se děj nezaměřuje přímo na ni, ale na její kolegyni Gretchen. Z drobných náznaků v předchozích dílech víme, že ani ona nemá lehkou minulost a zde se o ní dozvíme mnohem víc.

Příběh je opět rozdělen do časových linií – současnost, a pak návraty do minulosti, kde se postupně dozvídáme důležité detaily. Gretchen, stejně jako Josie, nikdy o své minulosti nemluvila, proto jsou některá zjištění poměrně šokující.

Ráz knihy zůstává stejný jako u předchozích dílů – kratší kapitoly, svižný a gradující děj. Rozhodně se nebudete nudit a pro rychlejší čtenáře je to záležitost jednoho večera (prostě se to nedá odložit). A já se už teď těším na další díl!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (2)

Přidat komentář

Kizuizi
05.05.2022

Rozhodně je na co se těšit! Tak ať se líbí!

Šárka5875
05.05.2022

Celá série na mě teprve čeká a neskutečně se na ni těším.