Návod na život

recenze

Malá kniha meditací (2018) / RenataP
Malá kniha meditací

Meditace „tohle sama nezvládnu?!“ Vybírám ji úplně náhodou a možný právě včas. Malá kniha meditací je možná malá, ale autorce se povedlo obsáhnout celý základ lidského života a vtěsnat ho do příjemného formátu, ve kterém se snoubí pohoda, radost, radování se z vědomé přítomnosti, a umění skutečných meditací.
Těch se nechtěla vzdát, ale žádná organizovaná meditační činnost pro ni nebyla úplně ideální. A tak vznikla tato kniha, kterou bych nazvala jako - MEDITACE V KAŽDODENNÍ PRAXI.
A to v praxi normálního člověka, nikoliv někoho, kdo se meditacemi zabývá.

V práci, při cestě, při cvičení, práci doma, jednání, nakupování, běhání...


Takže, zvládnu to sama???
Jestli je to zoufalý dotaz, nebo ještě zoufalejší volání, to už nechám na vaší momentální situaci. Autorka knihy Malá kniha meditací, však umí na tyhle životní lapálie pohlížet z druhé strany, hlouběji a naučí nás nejen odpočívat, ale také spojit se se svou vlastní moudrostí, protože v ní vždycky najdete odpovědi i na ty nejcitlivější a nejzmatečnější otázky.
„Najděte si vhodné místo k meditaci a zaujměte pohodlnou pozici. Uvědomte si své bytí v přítomném okamžiku a svou pozornost zaměřte na dech. Během této meditace můžete mít oči jemně zavřené, nebo je nechat otevřené a hledět přímo před sebe. Zvolte si to, co vám bude příjemné.
Uvědomte si, co vás tíží – možná je to něco, kvůli čemu nemůžete v noci spát, něco, co vás rozčiluje, trápí nebo stresuje - , nenechte se tím teď znovu rozhodit, jenom si danou záležitost uvědomte, objektivně a s bdělou pozorností. To je první krok k tomu, abyste ji mohli zdárně řešit.
Představte si, že mluvíte s někým, koho máte rádi – s partnerem, členem rodiny nebo kamarádkou. Můžete si v této roli dokonce představit i sami sebe. Nejdůležitější je, aby to byl někdo, s kým je vám dobře a kdo je vám blízký. Povězte mu nahlas (nebo v duchu), co vás tíží a s čím potřebujete pomoct. Neostýchejte se být naprosto upřímní.“

Musím říci, že nejde ani o pozici, nebo rozpoložení a reálie kolem vás, ale naučila jsem se tady rozumět PROCESU, který nás logicky, vědomě i podvědomě učí rozebírat život, problémy a situace a stavět se jim čelem. Nacházet řešení.

Je to takový NÁVOD NA ŽIVOT.

Autorčin životopis
Stephanie Brookesová je spisovatelka a propagátorka zdravého životního styllu. Píše příspěvky do rubriky Destiny (Osud) pro mysbliss.co.uk a přispívá také do Dailly Express, Spirit and Destiny, Women and Fitness, Soul and Spirit a Company magazine. Také vystupovala v televizním pořadu This Morning a ve vysílání BBC Radio 2 a BBC Radio London.
Stephanie využila svoje zkušenosti s meditacemi a navrhla krátká meditační cvičení, která se vejdou i do maximálně nabitého rozvrhu. Myslela při tom na všechny, kdo mají sice málo času, ale přitom se potřebují zbavit stresu a uvítají příznivé účinky, které jim meditace může nabídnout.
Vydala Synergie Publishing, SE, www.synergiepublishing.com, 2018

Komentáře (1)

Aracely
Aracely
11.08.2018

Krásná recenze!