Nástroje smrti: Město nebeského ohně

recenze

Město nebeského ohně (2015) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Město nebeského ohně

Jakou postavu máte z Shadowhunters nejraději?
Jaká kniha má podle vás nejlepší zakončení příběhu?

Takových příběhů se super zakončením je mnoho. U série Nástroje smrti si stojím za tím, že šest dílů bylo zbytečně moc (obvykle naopak nemám dost), ale zakončení se autorce opravdu povedlo.

Souhlasíte s tím, že je šest dílů moc? V předchozí recenzi jsem uvedla, že bych nebyla proti, kdyby série končila třetím dílem, a za tím si stále stojím. Ovšem asi bych se o tohle super grandiózní finále cítila ochuzená. Tedy spíš hlavně o rozpletení a uzavření linek všech vztahů nebo shipů. Autorka toho po třetím díle nechala dost otevřeného a tak bylo pokračovaní moc fajn, ale čtvrtý a pátý díl se klidně mohl stát jedním jediným. Případně bych uvítala vypuštění nudných a rádoby kulervoucích částí. Co si budeme povídat. Zbavení se Sebastiána by se mohlo vejít do osmi set stran, ne?
Když se ale zaměřím na to finále, řeknu vám, že si u mě Cassandra zase vylepšila reputaci. Do předchozích dvou dílů jsem se musela nutit, ale tento jsem přečetla téměř s mým obvyklým nasazením. Od druhé půlky knihy jsem se jen nerada odtrhávala, když mě volaly mé povinnosti. Opět nezbývá než vyzdvihnout Magnuse, protože prostě lepší postavu ve světě Shadowhunters nenajdete. Poskládání shipů a u některých jejich příprava na další sérii je autorce už vlastní a bylo skvělé si domýšlet kdo s kým, kdy a jak. Zakončení příběhu bylo opravdu povedené a jsem ráda, že jsem se na ten konec dostala.
Co ale miluji na této sérii nejvíce je to, že v ní nacházím střípky z Pekelných strojů. A právě v téhle části si je užívám nejvíc. Proto doporučuju před Nástoji přečíst příběhy lovců stínů z viktoriánského Londýna.

Obálka a grafika: Poslední díl jsem četla s nejnovější obálkou od @booklab a přestože se mi moc líbí i předchozí obálky, detail na hřbetu knih u tohoto vydání je prostě dokonalý.

Verdikt: Stojí tedy Nástroje smrti za přečtení? Rozhodně ano!

Komentáře (0)

Přidat komentář