Nakažlivý úsměv máslových croissantů

recenze

Nakažlivý úsměv máslových croissantů (2025)
/ EvikU.
Obálka knihy Nakažlivý úsměv máslových croissantů

Tato kniha vás překvapí svou chutí. Jednoduchá obálka, která má přece své kouzlo. Trochu jsem se na začátku bála, aby to nebyly jen filozofické myšlenky na život na sílu třeba jako Alchymista. Ten mi úplně nesedl.

Kniha je psaná v krátkých kapitolách a moc dobře se čte. Ano donutí Vás spolu s ředitelem firmy Pierrem Boulangerem zhodnotit i Váš osobní život. Pierre je zhýčkaný boháč, vlastník několika firem, které vyrábějí ty nejlepší croissanty v New Yorku.

Po setkání se starým mecickým prodavačem hot dogů a kávy se mu změní život. Od prodavače dostane nejen nejlepší kafe, které kdy pil, ale i zásadní otázku, zda je takhle šťastný. Štěstí se nedá měřit penězi.

A zde začíná čtivý, krásný, dojemný i vtipný příběh. Pierre si začne uvědomovat, že přes práci nemá čas na svou rodinu, má všechno, ale vlastně nežije. Ale dokud žijeme, ještě není pozdě…dokud nejsme mrtvoly, můžeme svůj život změnit.

Nalezne Pierre své štěstí? A co vy, jste šťastný? Celkem zajímavá otázka. Odpověď na štěstí najdete na konci knihy a je jednoduché, je vlastně tak jednoduché a zároveň složité jako sám život. Někdo musí dojít až na plantáže do buše, jiný tak daleko třeba nebude muset. Mějme oči a srdce otevřené, ať nám štěstí neuteče…:)

Obálka knihy Nakažlivý úsměv máslových croissantů Nakažlivý úsměv máslových croissantů Camille Andrea

Se štěstím je to jako s pečivem: nemá smysl mít ingredience, když vám chybí recept... Francouzský šéfkuchař Pierre Boulanger má ve svých čtyřiačtyřiceti letech zdánlivě vše, co potřebuje ke štěstí. Vlastní největší impérium mraže... více

Komentáře (0)