Na vlásku aneb S Locikou si to fakt nespleťte

recenze

Na vlásku (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Na vlásku

Novinky… vyhledáváte je, nebo se jimi necháváte inspirovat až na Instagramu? Kam si pro ně chodíte? 

Tahle novinka mě zaujala u @ekniha na IG a už podle anotace mi to přišlo zajímavé… prostředí módního časopisu, hate-love romantika a podobnost s Ďábel nosí Pradu… To je něco pro mě. Jestli jste o ní neslyšeli, mrkněte aspoň na anotaci v komentech. Jestli se vám totiž líbí to co mě (viz výše), budete to milovat.

Od první kapitoly byla kniha poutavá a vtipná. Každou chvíli jsem se usmívala nebo i nahlas smála nad hláškami Ally a jejím způsobem řešením problémů. Přesně takové hrdinky mám nejraději – sarkastické, vtipné, drzé, ale s dobrými úmysly. Naproti tomu Dominic, u toho ta dobrotivost nebyla stopro uvěřitelná hned od začátku. Ano, chtěl pomáhat, ale když někdo řekne ne, měli bychom poslouchat. Hlavní postavy se mi obě líbily a bylo super sledovat i ty vedlejší. Obzvlášť jsem si užívala hlody Linuse (toho jsem si představila, přesně jako ve výše zmíněném filmu, jako Stanleyho Pucciho, kterého zbožňuji) nebo přímočarý přístup Allyiny kamarádky Faith.
Podle Databáze knih má kniha 480 stran, ale když ji otevřu, je to bez Poděkování celkem 540. Musím říct, že kniha mohla být kratší. Přestože jsem si většinu věcí opravdu užila, jisté zkrácení by nebylo od věci. Ovšem líbilo se mi, že po tom, co se jistá dvojice dala dohromady, nebyl konec a zvonec, ale zápletka pokračovala dál. Jemu bych pak jednu vrazila, to mi věřte, nicméně úplný konec mě uspokojil.
Kniha je plná sexu a ten je popsaný docela fajn, až na jisté chvilky, kdy jsem si říkala, jestlipak má autorka, nebo vůbec nějaká žena, opravdu takové zkušenosti. Protože tak jednoduché to zase není… Líbí se mi, že je v knize vyrovnán sex i romantika.
Každopádně musím pochválit popisnost, která je pro mě důležitá. Postavy i prostřední, to všechno jsem krásně viděla před sebou. A krom několika chyb (jednou DominiC, podruhé DominiK) se mi líbilo i zpracování a jazyk autorky.

Obálka a grafika: Obálka je prostě ošizená. Osobně mi ta růžová k příběhu ani moc nejde. Vůbec by mě v knihkupectví nezaujala.

Verdikt: Nenechte se odradit jednoduchostí obálky, příběh je totiž jeden z nejlepších, co jsem od Baronetu četla. Dávám 4/5 hvězd.

Komentáře (0)

Přidat komentář