Na psí uši a mou duši

recenze

Na psí uši (2019) 4 z 5 / Aracely
Na psí uši

Od této české autorky jsem četla knihu poprvé a moc se mi líbila. Nečekejte žádnou přehnanou romantiku nebo červenou knihovnu, je to spíše román s detektivní zápletkou. Napsala již mnoho knih, ale já si vybrala právě tuhle kvůli zajímavé anotaci a pak taky kvůli krásné obálce. Miluji psy a do tohoto psíka jsem se zamilovala na první pohled. A už od pohledu je vidět, jaký to bude rošťák.


Hlavní hrdina Marek Bureš je samotářský muž. Odstěhoval se na venkov a udělal si myslivecké zkoušky. Jednoho dne v lese nalezl štěně, zachránil ho a pojmenoval ho jménem Ben. Nikdo mu neřekl jinak než Beník, ovšem pejsek byl pěkný lump, lovil všechno, co mu přišlo do cesty a ne vždy měli páníček a jeho sousedka Helena z jeho úlovků radost, dost často šlo o živou drůbež.
Helena chovala drobné zvířectvo na farmě a Marek se jí raději vyhýbal, jelikož pořád musel řešit průšvihy svého hafana. Jednoho dne Ben v lese najde polozmrzlou ženu, které se s chutí zakousne do jejího kožichu, myslí si totiž že ulovil lišku :-D. Jedná se o Valerii, která je modelka a Marek se do ní zakouká již od prvního setkání... Série katastrof pak na sebe nenechá dlouho čekat…


,,Otevřela branku a rázně vešla. Už z dálky viděl, jak v ruce nedrží nic živého. Jedna ze slepic již dožila a měla to za sebou. Poléval ho pot a stoupl si raději před Bena, aby instinktivně zajistil aspoň malou překážku mezi ním a vytočenou ženou. Zdvihla zakousnutou slepici před Markův obličej.
Pane Bureši. Pořádně se podívejte, co nesu! Ženská bláznivá! Pomalu mu to strčila až do pusy. Ben se posadil, zavrtěl spokojeně ocasem a vyplázl samým štěstím jazyk. Jeho oči hypnotizovaly zlehka se pohupující opeřený dárek. "
Str. ~ 7.



Během celého čtení jsem se musela smát nebo se aspoň usmívat.
Ben byl opravdu povedené kvítko. Nicméně příběh není jen o Markovi, Heleně a Valerii. Ukazuje se nám zde i osud Pavlíny, což je dcera Heleny. Potom Kamila a dalších známých a sousedů… Detektivní zápletka v románu je, ale jednu hvězdičku stahuji za nedokončení té kriminální části, jako by byl příběh narychlo ukončen. Já osobně bych uvítala pár kapitol navíc a řádně ukončenou vedlejší dějovou linku…
Jinak nemám co vytknout. Kniha je dobrá na odreagování a já bych si velmi ráda přečetla některou z dalších knih Petry Nachtmanové.

Závěrem bych chtěla moc poděkovat samotné autorce za poskytnutí recenzního výtisku.

Komentáře (2)

Přidat komentář

Aracely
11.10.2019

Mac. Martina: Jistě, můžeš si to rozmyslet, ale neboj, červená knihovna to není.

mac.martina
03.10.2019

Pěkná recenze :-) podle anotace to vypadá na červenou knihovnu ale podle tvé recenze si to člověk ujasní a může se rozhodnout jestli tu knížku bude i přesto číst ????