Na hvězdy, které naslouchají a na sny, které se plní. Dvůr mrazu a hvězd :))

recenze

Dvůr mrazu a hvězd (2018) 5 z 5 / Airin
Dvůr mrazu a hvězd

Ach jo!! Tenhle svět mě vždycky naprosto dostane a nikdy neomrzí! Autorka opět dokázala, že je výjimečnou spisovatelkou a že její knihy jsou symbolem kvalitní literatury. Neskutečně moc jsem se těšila, až se opět vrátím do světa Dvoru trnů a růží a opět se setkám se svými snad nejoblíbenějšími knižními postavami Feyre, Rhysandem, Cassianem, Azrielem, Mor a Amren. Tyto postavy jsou pro mě prostě jedinečné a čtení o jejich životech a příhodách mě naplňuje krásným klidem. Jako bych se setkala po delší době se svojí druhou rodinou. Takový mám při čtení této knižní série pocit.

Tato knížka je čtvrtým pokračováním série Dvoru trnů a růží a přesněji se jedná o novelu. Kratší doplňující knížku, která má přinést odpovědi na otázky, na které se už po dočtení Dvoru křídel a zmaru všichni třeseme. Proto bychom měli do čtení jít připraveni na to, že se zde akcí a bojů nedočkáme. Tato novela má jeden jediný úkol – zaměřit se na vzájemné vztahy našich hrdinů, které jsou komplikovanější, než jsme si původně mysleli, a na spoušť (ať už psychickou či fyzickou), kterou po sobě válka s Hybernem zanechala.

Hlavní šestičlenná skupina přátel se snaží vzkřísit město Velaris a pomáhat rodinám, které na to doplatili nejvíce. Během pomáhání Feyre a ostatní procházejí určitou změnou v sobě samých a uvědomují si, jaké měli štěstí, že žijí a také pochopí, na čem v jejich životech opravdu záleží. Sarah však nezůstane jen u vztahů. Zaměří se také na vzpoury a nepokoje a zavítáme i k Tamlinovi do Letního dvora.

Musím přiznat, že celá tato série je snad jediná, u které mě straaašně moc baví jejich politikaření! Autorka to dokáže čtenáři velmi zajímavě podat, a tak jsem se na každé jejich pletichaření vždy těšila. Kniha byla velmi zábavná a vtipná, opět jsem se – pozor – při každé kapitole smála na celé kolo. Ano, tito tři Illyrijci mají prostě dokonalý smysl pro humor.

Ještě bych ráda dodala, proč jsou mým nejoblíbenějším knižním párem právě Feyre s Rhysandem – kvůli jejich krásné a čisté lásce.

Díky Sarah jsme svědky výjimečné lásky. Oba dva si nejen v tomto díle přísahají nehynoucí lásku. Říkají si, proč milují toho druhého, vzpomínají na svoje první setkání, jeden pro druhého by zemřeli a když zrovna nejsou spolu, tak pořád myslí na toho druhého. V Dvoru mrazu a hvězd se o tom můžeme přesvědčit u Feyre, která se neustále v myšlenkách vrací k válce a k situaci, kdy na tom byl Rhysand opravdu velmi špatně. Nic víc k tomu dodat nemůžu, snad jen to, že Sarah krásně vyobrazila jejich lásku a silné pouto, které mezi sebou mají.

PS: Já prostě miluju, když spolu Feyre s Rhysandem tajně mluví prostřednictvím jejich duševního pouta. A jak Sarah dokáže vždycky tak nádherně popisovat jejich illyrijská křídla? Ach jo!

Více zde: https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář