Mýtonoši - doporučení

recenze

Mýtonoši (2021) 5 z 5 / Mala_k_Žanet
Mýtonoši

Mýtonoši mě strašně moc překvapily! Dlouho jsem nečetla tak dobrou YA fantasy. První věc co musím moc pochválit, je zmáknutá psychika hlavní postavy Bree. V knize se totiž řeší ztráta milované osoby a kromě toho i rasismus. Obě témata ale nebyla v knize nějak zvlášť psaná na sílu a bylo toho v knize tak akorát. Upřímně to byla strašně příjemná změna oproti všem ostatním YA titulů, které jsem v poslední době četla. Celkově mě postava Briany moc bavila. Silná hlavní hrdinka, která se ničeho nebojí a jde si tvrdě za svým. Skvělý charakter a myšlení. Samozřejmě nějaké rozhodnutí nebo spíš myšlenkové pochody mi úplně nesedly ale když vezmu v potaz věk Bree tak je to vlastně v pořádku.

Ostatní postavy mě taky moc bavily. V knize bylo tak akorát dost místa věnováno právě vedlejším postavám. Mě osobně bavil dost Nick.
No a ten svět? Ta magie? Artušovské legendy? Dohromady to prostě hrálo skvěle. Tahle magie byla prostě fakt dobře zmáknutá a dobře a poutavě napsaná. Na začátku jsem se sice trochu ztrácela ale to téměř v každé knize.

Děj knihy se četl taky na jedničku. Při čtení (kromě začátku) jsem neměla pocit, že bych se nudila a neměla jsem tendenci přeskakovat odstavce ani obíhat od knihy.
No a poslední plusový bod je prostředí. Kampus Severokarolínské univerzity mě strašně bavil a sedl mi, zejména právě teď na podzim.
Podtrženo, sečteno. Knize dávám 5/5⭐
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Humbooku

Komentáře (0)

Přidat komentář