„Láska není o tom najít někoho dokonalého, ale někoho, kdo se dokonale hodí k vaší nedokonalosti.“
Hlavní hrdinka Zorka je specialistka na komunikaci. Ale pouze v práci - je totiž logopedka. V soukromém životě už to tak růžové není. Nedejbože, když dojde na randění a hledání vhodného protějšku.
A jako by toho nebylo málo, její matka se rozhodne, že se na “stará kolena” vdá. Znovu. Potřetí… Ano - potřetí, zatímco Zorka to nezvládla ještě ani poprvé.
Na svatbu by si měla vzít své +1, ale kde ho najít?
Pouští se tak do víru urychleného hledání doprovodu na svatbu. Co všechno ji čeká a nemine?
Například speeddating plný zvláštních individuí (i když - třeba se tam najde i někdo normální?), dohazování ze strany kamarádek, nalezení nečekaného profilu na Tinderu i mnohé další. A vše samozřejmě doplněno o celou řadu karambolů, které vyvolají smích i soucit.
A protože každý si zasloužíme věrného společníka, Zorka má svého Zorra. Ne, není to šarmantní španělský hrdina s maskou přes oči, ale paličatý psí neposeda s čichem přesnějším než nejdražší detektor lásky.
Bude právě Zorro ten, kdo Zorce pomůže “vyčenichat” toho pravého nebo sáhne po placeném doprovodu přes agenturu?
A co vůbec znamená být „z druhé ruky“ – a proč to možná není na škodu?
Že Kristinka umí psát vím už nějaký pátek, Dokud neustane vlnobití mě totiž nadchlo. A u Mužů z druhé ruky to není jinak, možná si dokonce troufnu říct, že je ještě lepší!
Styl psaní je čtivý, svěží, dialogy jsou uvěřitelné a především vtipné. Nic není na sílu a máte dojem, že posloucháte u vína kamarádku, která vám vypráví o svých nezdarech na Tinderu.
Postavy jsou skvěle vykreslené, mají své slabiny, prožívají trapné momenty, ale mají i srdce na dlani.
Oblíbila jsem si Zorku i její věrné sedánky s kamarádkami.
Jedná se o romantickou komedii, která je srdečná, šmrncnutá dávkou ironie a plná zábavných momentů. Kristinka namíchala dokonalý koktejl humoru, lásky a životních karambolů. (Pozor na prodyšné tenisky… )
Perfektní čtení na dovolenou, ke sklence vína nebo jen tak – když potřebujete zvednout náladu.
A já se ke knížce určitě nejednou vrátím - je to totiž něco jako vaše oblíbená komedie, kterou si můžete pustit po sté a stejně se budete smát.
Třeba zjistíte, že ty největší lásky nejsou vždycky ty z první ruky a na první pohled… Ale rozhodně za to stojí.

Zorka je specialistka na komunikaci, ale ve vlastním životě se jí v tomto směru příliš nedaří – zvlášť pokud jde o lásku. Zato její matka se chystá vdávat už potřetí. A tak se Zorka vrhá do víru urychleného seznamování, aby měla n... více