Motýlí bar

recenze

Vůně španělských třešní (2021) 4 z 5 / Jenda744
Vůně španělských třešní

Autorka Jo Thomas právě vydala další svou knihu: Vůně španělských třešní. A já mohu konstatovat, že jistě potěší všechny milovnice románů pro ženy. Má v sobě totiž úplně všechno, co od podobných příběhů očekáváte: sympatickou hlavní hrdinku, která se musí vypořádat s řadou problémů. Sobeckého muže, který nemá problém nechat svou partnerku ve štychu. A samozřejmě i krásné prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Myslím, že snad všichni čtenáři budou mít chuť nasednout do letadla a odletět do prosluněného Španělska!

Hlavní hrdinka Elizabeth Winterová si dobře uvědomuje, že by ve svém životě měla provést pár změn. Už pár let je zasnoubená s přítelem Willem, ale zatím to nevypadá, že by se dočkala své vysněné svatby. Nenaplňuje ji ani její práce (připravuje jídlo lidem, kteří odlétají na dovolenou). I ona by ráda letěla za teplem a sluníčkem. Od své první dovolené ve Španělsku sní o tom, že se do této země zase vrátí. Ráda by tam strávila delší dobu a provozovala zde svůj vlastní bar. Jenže kdy nastane ten správný čas na splnění snů? Právě teď! V podstatě z minuty na minutu se hlavní hrdinka rozhodne opustit svůj dosavadní život a i se snoubencem odletět tam, kde si může splnit svůj sen. Jak její dobrodružství dopadne? Nevalně. Will totiž nabyde dojmu, že v jejich vztahu už nemá cenu pokračovat. Škoda, že si to neuvědomil ještě předtím, než společně odletěli do Španělska. Z Elizabetina života se vypaří jako pára nad hrncem a zanechá po sobě jen spoustu problémů, které bude muset Elizabeth vyřešit. Jak tuto situaci ustojí? Podaří se jí vše překonat a dál jít za svým snem?

Vím, jaké to je, když vám někdo sebere naději a sny.

Příběhů s podobnou zápletkou je na knižním trhu spousta, takže je poměrně těžké napsat vyprávění v podobném stylu, které by vás mohlo něčím překvapit. Autoři často využívají sobecké muže, které ženám svým chováním zlomí srdce. A ženám nezbyde, než se ze všeho oklepat a jít dál. Ve stejném stylu je napsána i kniha Vůně španělských třešní. Musím ale napsat, že vyprávění je velmi čtivé. Věřte, že budete otáčet jednu stránku za druhou a doufat, že vše dopadne přesně tak, jak si hlavní hrdinka vysnila.

Komentáře (0)

Přidat komentář