Moje prostopášná Gina.

recenze

Napravený prostopášník (2018) 5 z 5 / TerezaMondeková
Napravený prostopášník

Jeremy Greymont je krásný, sexy, bohatý a velmi pohledný muž, který je budoucí dědic šlechtického titulu. Jeremy si života užívá naplno. Mezi jeho vášně patří tvrdý, nezávazný sex na jednu noc a skotská whisky. Podle jeho slov používá tvrdý sex jako uvolnění, ale to uvolnění mu nikdy nevydrží dlouho, proto střídá ženy jako ponožky. Nikdy si nevzal jednu ženu dvakrát, proč by se taky měl omezovat...? Ale všechno bude muset přehodnotit ve chvíli, když si ho dědeček přivolá na kobereček a dá mu ultimátum, buď se ožení a zplodí dědice, nebo se může s dědictvím a titulem rozloučit.

Jeremy je v koncích. Nedokáže si představit, že by byl ženatý, že by měl v posteli pannu a už vůbec neví, kde by měl svojí budoucí manželku hledat. Jediné, co ví je, že musí být krásná a z dobré rodiny, ale kde ji hledat...?

Jeho problém se vyřeší jednoho večera, když potká svého nejlepšího přítele, který mu nabídne, jestli by se nechtěl oženit s jeho sestrou Georginou. Jeremy si Georginu pamatuje jako mladou dospívající dívku, ale už tehdy mu připadala krásná. Proto nad nabídkou svého přítele bude uvažovat. Čím více o tom přemýšlí, tím více myslí na Georginu. Jaká asi je, jak vypadá...?

Zvědavost mu nedá spát, proto se rozhodně, že nabídku přijme. Její bratr bude mít jistotu, že bude v dobrých rukách a on bude mít manželku z dobré rodiny, se kterou zplodí dědice. Jeremy přijme pozvání od jeho přítele k nim domů na malou slavnost. Cestou k nim náhodou uvidí Georginu a nevěří vlastním očím. Je nádherná. Stačí mu jediný pohled a ví, jaká je pravda. Ví, že je ta pravá. Jeremy, ale není jediný, kdo se o Georginu uchází. Ale hraje mu do karet, že ho Georgina zná a proto s ní tráví co nejvíce času. Ale dost ho překvapí, když zjistí, že je Georgina... jiná. Pamatuje si ji jako dívku, který byla plná života, ale teď si drží odstup. Jeremy tuší, že Georginu něco tíží na duši a je odhodlaný zjistit, co to je.



Georgina... taky tak nějak smíšené. Na jednu stranu hodná, milá, ale taky uzavřená a odtažitá. A taky mi přišlo, že se moc fňukala... "já nebudu dobrá žena pro nikoho, nemůžu si tě vzít...". Po čase vás to začne unavovat. Až když si vzala Jeremyho, tak se z ní začala stávat opravdu žena, která ví, co chce. To manželství oběma prospělo.

Jeremy... na jednu stranu se mi líbil, ale na druhou ne. Mám z něho smíšené pocity. Je to prostě ten typ, který není na manželství, ale rád si užívá s prostitutkami. Je to prostě ten chlap, který nechce závazky, ale chce si užívat. Začal se mi líbit, až když si Georginu vzal. To se z něho stal chlap, který by pro svou ženu udělal cokoliv.


Líbilo se mi, že kniha byla směsí historické romance, erotiky a detektivní zápletky. Moc se mi líbilo, že na začátku každé kapitoly je nějaký citát. Taky jsem moc ráda, že se v knize střídal pohled hlavních hrdinů. V knize nechyběla láska, erotika, napětí, detektivní zápletka, překvapení, krásný konec a epilog byl taky nádherný. Aspoň jsme se dozvěděli, jak to mezi hlavními hrdiny bylo po pár letech. Taky se mi moc líbilo, že jsme se v téhle knize setkali s Dariem a Marianne. Opět skvělé propojení.

Opravdu se mi líbilo, že mezi hlavními hrdiny byla láska, byla tam vášeň, byla tam touha... líbilo se mi, jak to projevovali. Bavilo mě, jak to u hlavních hrdinů od začátku jiskřilo. Ale myslím, že tím manželstvím oba úplně dospěli, vyzráli.

Jediné, co bych vytkla je opravdu moc toho sexu. Chápu, že je to erotický román, ale toho sexu tam bylo opravdu moc. To snad nebyla ani jedna kapitola, aby na to nemysleli, nebo to nedělali. Kdyby ta toho sexu bylo míň a autorka se více věnovala třeba hlavní zápletce, tak kniha mohla být ještě lepší. Kvůli tmu jsem nemohla dát plný počet bodů.

Komentáře (0)