Miluju tě. Já vím aneb Popkulturní romance podruhé

recenze

Miluju tě. Já vím (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Miluju tě. Já vím

Jak vnímáte velký hype (nebo reklamu) u knih?

Musím říct, že tahle kniha měla a má poměrně velký hype, ale možná je to tím, že sleduju @humbook a přímo i autorku na Instagramu. Celkově mi ale takovéhle halo u knih nevadí a naopak si ráda přečtu víc recenzí a rozhoduju se, jestli do knihy jít nebo ne.

Četla jsem Navždycky a to byla pro mě pecka (miluju HP). Ale trochu mě překvapilo, že Miluju tě. Já vím mě nedostalo do stejného “rauše“ jako autorky předchozí kniha. Star wars mám ráda a pochopila jsem de facto všechny popkulturní narážky (dvě jména postav mi v knize nějak unikla, ale nebylo to důležité). Ale něco mi tady asi chybělo, nebo jsem možná měla moc vysoká očekávání.
Přesto musím říct, že to, právě díky těm popkulturním věcem, je kniha, která vás rozesměje, a vy se ucítíte být součástí příběhu, protože jste taky fanda např. Zaklínače a bože Avo, jaktožes to ještě nečetla?! :D.
Ava mi často lezla na nervy. Jo, byla vtipná a super, ale některé její názory… achjo, prostě už nejsem cílovka, no :D. Milovala jsem ale její “knihomolství“, sarkasmus a cosplay. A pořád jsem jí v hlavě viděla jako @tessacartercosplay. To bylo moc fajn, protože mi do té role Terka skvěle sedí vzhledově a těmi úškleby, které známe z jejích videí. Chris… ach ten Chris… byl celkem fajn, ale prostě to nebyl Liam :D (ten kluk z jedničky). Trochu mi chybělo víc informací o vedlejší postavách. Zápletka byla opět nastavená tak, aby člověk viděl, jakou dělá paseku, když spolu lidi nemluví a nejednají na rovinu. Je fajn to vidět v příběhu a uvědomit si, že to třeba děláme taky.

Obálka a grafika: Nádhera, opět se Terce Basařové povedlo to vše krásně sladit a výsledek je super. Navíc ta grafika uvnitř knihy a sladěné playlisty. Prostě skvělé věci navíc.

Verdikt: Rozhodně doporučuju knihu všem mladým holkám, které milují popkulturní věci - znalost Star wars opravdu není nutná. Užijete si to a rozhodně na ty Star wars dostanete chuť (a taky na preclíky v čokoládě).

Komentáře (1)

Přidat komentář

JessieEx
25.05.2021

Super recenze! A bohužel jsem Avu taky viděla jako Tessu Carter, a to je velký špatný... (Podezírám Olu, že tu postavu napsala částečně podle ní)