Láska a nenávist jsou stejné pocity!

recenze

Vicious: Divoká láska (2019) 5 z 5 / TerezaMondeková
Vicious: Divoká láska

„Přijetí skutečnosti, že někoho miluju, bylo mnohem těžší než se vlastně zamilovat.“

Emilia LeBlancová to v životě nemá lehké. Její rodiče pracují jako služebnictvo v domě jednoho z největších boháčů v Kalifornii. Pracují v domě toho tyrana. Baron Spencer, kterému všichni říkají Vicious.

Vicious je známý tím, že je sobecký, krutý, nemilosrdný a bezcitný. Ale taky je bohatý, sexy, krásný, vzrušující a k smrti Emilii nenávidí. Dost nebezpečná kombinace. A dělá jí ze života peklo.

Vicious Emilii šikanuje, ponižuje, zesměšňuje. Dělá všechno proto, aby jí ublížil. Emilie musí utéct z města, aby měla klid a zachránila svou rodinu. Její sny, naděje na lepší budoucnost, lepší život... jsou pryč.

Ani po deseti letech to Emilie nemá lehké. Osud jí dává jednu tvrdou ránu za druhou, ale ta nevětší je že náhodou potká Viciouse. Emilie doufá, že si ji nebude pamatovat, ale pamatuje. Pamatuje si ji velmi dobře. Emilie neví, jestli má být polichocena, nebo se bát.

Vicious je přesně takový jakého si ho pamatuje. Bezcitný, sobecký, namyšlený, ale furt krásný a sexy. Některé věci se prostě nemění. Za těch deset let se ten chtíč, který mezi nimi byl nezmizel. Spíš je to větší a silnější. Dokáže Emilie odpustit Viciousovi všechno, co jí provedl...? Dokáže být s mužem, který ji několik let dělal ze života peklo...?



Emilia... ta se mi hned líbila. Líbilo se mi, jak se dokázala se vším vypořádat, srovnat a jak dokázala odpouštět. Emilie byla laskavá, citlivá, milá, chytrá, ale taky si uměla jít za svým a nebyla sobecká. Nemyslela jenom na sebe, ale myslela i na ostatní a to hlavně na svou rodinu.

Vicious...Toho jsem si zamilovala a zároveň nenáviděla. Zamilovala jsem si ho, protože byl tajemný, zlý, nemilosrdný, tajemný, mám ráda v knize takové "hajzlíky". Ale nelíbil se mi, protože šikanoval, ponižoval, vyhrožoval, zesměšňoval a tohle všechno dělal holce, kterou ve skutečnosti nenáviděl a miloval zároveň. Líbilo se mi, že autorka neudělala to, že se ze zlého kluka najednou stane hodný kluk, který se snaží všechno napravit, chovat se ke všem dobře. Ale zase se nedivím, že byl hlavní hrdina takový, protože toho měl za sebou celkem dost. Jeho matka, nevlastní matka, ty jizvy, jeho otec, myslím si, že to autorka vůbec nepřehnala a dodalo to příběhu šmrnc a všechno do sebe skvěle zapadalo.


Upřímně jsem nikdy moc nechápala, co lidé myslí tím, že láska a nenávist je jeden a ten samý cit. Po přečtení této knihy jsem to pochopila z vlastních pocitu, které jsem měla během knihy a taky po jejím přečtení. Hlavního hrdinu jsem si zamilovala a zároveň ho nenáviděla.

Líbí se mi, že kniha není ta typická slaďárna, jako jsou ostatní. Myslím si, že hlavním důvodem, proč kniha není taková je ten, že má hlavní hrdina takovou povahu. Taky se mi moc líbí, jak tam autorka dala ty kapitoly z minulosti. Aspoň tak přesně víme, co se přesně stalo a je příběh pak mnohem zajímavější. Taky v knize rozhodně nechybí překvapení. Toho je tam opravdu dost a nemyslím si, že by to bylo nějak přehnané. Myslím si, že je příběh skvěle napsaný, vymyšlený. Kniha je plná originality, překvapení, napětí. Skvěle si u toho odpočinete. Jediné, co bych čekala lepší je epilog. Ale do dalších knih od autorky rozhodně půjdu.

Taky se mi líbí, že kniha poukazuje na tom, že ne být bohatá je vždycky výhra. Hlavní hrdina patřil do jedné z nejbohatších rodin a to co si prožil... Holt není všechno zlato co se třpytí. Taky se mi moc líbí, že autorka poukazuje na to, jak dokážou být lidi na střední zlý. Jenom protože nemáte bohaté rodiče, perfektní postavu, jiné koníčky, že se vám líbí jiné věci, tak zažíváte šikanu. Autorka opravdu napsala příběh, který poukazuje na to, jaká je realita, jak to opravdu na střední vypadá a později i ve skutečném životě. Není to zbytečně zkreslený, ale ukazuje na to, že takové věci se v životě opravdu dějí.

Komentáře (0)

Přidat komentář