Obálka knihy Americký milostný experiment

Tato kniha se mi mooc líbila.
Je to volné pokračování po knize: "Láska po Španělsku" a musím říct, že tato autorka podle mě psát zkrátka umí!

Bylo to zase něco úplně jiného než první díl. V prvním díle byla Catalina a Aaron, a jsem ráda, že se zde spolu objevují. Dodává to knize energičnost. Catalina je taková neřízená střela a má bratrance Lucase, který začal přechodně bydlet u ní v bytě, zatímco si Lina užívá svatební cestu s Aaronem.

Naše hlavní hrdinka se jmenuje Rosie a té se doslova sype vše, na co sáhne. Začne to okamžikem, kdy se na ní zřítí kus stropu v jejím bytě, a Rosie se najednou ocitá bez domova. Napadne ji, že by mohla jít do Catalinina bytu, ale tam se potkává s Lucasem. Ani jeden nepočítal se spolubydlícím, ani s tím, jaká chemie je k sobě potáhne. Rosie dala výpověď v práci, aby se mohla naplno věnovat kariéře spisovatelky, ale její rodina o ničem neví a zároveň ji trápí spisovatelský blok.

Lucas je neodolatelný, sexy, umí dobře vařit a je s ním sranda. Nabídne Rosie, že v bytě mohou zůstat oba dva a že jí pomůže znovu získat inspiraci pro její psaní.
Během příběhu se to začíná trochu hlavním hrdinům vymykat kontrole.
Co měl být milostný experiment, se začíná měnit.

,,Žúžo. Ach bože. Proboha. Fakt jsem právě řekla, že jeho jméno je žúžo? Jako... jako... diskotéková koule? Nebo večírek v duchu sedmdesátek? Tak to asi díky. Lucas se uchechtl. No dobrá, ta podlaha je sice pohodlná, ale už mě nebaví dívat se na tvůj obličej vzhůru nohama, Rosie. Než jsem sLi jeho slova stačila přebrat, Lucas se hbitým švihem, který jsem nečekala, vytáhl na nohy. Natolik mě rozptýlil tenhle pohyb, Lucasovi rozměry, to svůdné drnčivé R, které mi pořád znělo v uších, a v neposlední řadě skutečnost, že jsem měla Lucase Martína - z masa a kostí - před sebou, že jsem si málem nevšimla, jak se zašklebil a zlomil v pase. Opatrně! vykřikla jsem, vrhla se k němu a trochu pozdě ho chytila za předloktí. Měl sklopenou hlavu, takže jsem mu neviděla do obličeje. Jsi v pořádku? Estoy bien, vydechl, jako by mu slova v rodné řeči bezděčně vyklouzla. Zavrtěl hlavou. Jsem v pohodě. Mám to pod kontrolou. Pomalu ke mně vzhlédl zpoza řas, střetl se s mým pohledem a mně se znovu všechna krev nahrnula do tváří. Vzápětí zrak zase sklopil, jako by něco upoutalo jeho pozornost. Udělala jsem totéž. Moje ruce. Které křečovitě svíraly jeho předloktí. Jeho, jak jsem si najednou uvědomila, velice pevná předloktí. Pokrytá svaly. Tvrdými. Vyrýsovanými. Vzhlédli jsme oba současně a moje vytřeštěné oči se vpily do těch jeho hnědých. Do tváře se mu vloudilo pobavení. Dobrý postřeh, Rosie. Okamžitě jsem ho pustila, jako kdybych se spálila.
Str. - 17.

Musím říct, že tato kniha, i přes některé nepříznivé komentáře, mě vytrhla z mého čtecího a psacího bloku.
Po dlouhé době jsem se opět ponořila do příběhu, který mě naprosto pohltil. Autorka dokázala vytvořit postavy, které jsou živé a autentické, a jejich příběhy mě inspirovaly k tomu, abych se vrátila ke svému vlastnímu psaní.

Zatím v podobě recenzí...

U této autorky jsem si zamilovala "Lásku po španělsku" a na další její knihu jsem se moc těšila. Trochu to autorka prodlužovala a napínala nás. Oba hrdinové mi byli sympatičtí a Lucas jako mužský hrdina se mi hodně zamlouval. Noo, které ženě by se nelíbil? Navíc mně se líbí Španělé, španělština, v minulosti i jejich telenovely (hi hi).

A i přes svou povahu a náturu to nebyl žádný sexistický macho, měl svá traumata a kostlivce ve skříni. Rosie byla jeho pravý opak, někdy až moc hodná a mírná. V tomhle se mi Catalina líbila více.

Hodnotím tento díl kladně, líbil se mi. Cca před rokem jsem napsala recenzi Na "Lásku po Španělsku" a nyní jsem napsala recenzi na druhý díl a jsem moc moc zvědavá na další díl:
"Lásku v prodloužení."

Pár věcí by se vytknout dalo. Občas to bylo trochu uměle natahované, na některé události si nějaký čas počkáme a asi bych trochu přepsala konečný zvrat. Víc neprozradím.
Milé dámy, udělejte si samy vlastní názor na knihu.
Za sebe mohu vřele doporučit k přečtení!

Obálka knihy Americký milostný experiment Americký milostný experiment Elena Armas

Rosie Grahamová má problém. Vlastně hned několik. Právě dala výpověď v práci, aby se naplno mohla věnovat spisovatelské kariéře. Své rodině to zatím neřekla a teď má navíc děsný tvůrčí blok. Všechno se na ni sype. A to doslova. V ... více

Komentáře (0)

Zavřít